K-bagland støtter opgør med Tyrkiet


K-bagland støtter opgør med Tyrkiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bendt Bendtsen (K) brød De Konservatives partilinje med afvisning af tyrkisk EU-medlemskab. Nu følger baglandet efter.

Stik imod regeringens og Det Konservative Folkepartis officielle politik meldte tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen (K) ud, at han mener, at Tyrkiet må kigge langt efter et fuldt medlemskab af EU. Men Bendt Bendtsen, der er partiets spidskandidat til europaparlamentsvalget, sagde faktisk blot, hvad mange konservative mener. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Både i baglandet og blandt flere af partiets øvrige kandidater til Europa-Parlamentet er der nemlig bred opbakning til Bendt Bendtsens udtalelser og til hans forslag om, at Tyrkiet skal have et partnerskab med EU i stedet for et egentligt medlemskab.

EU er foruden et økonomisk samarbejde et fællesskab omkring europæiske værdier som ytringsfrihed, religionsfrihed og mindretalsbeskyttelse. Og det fællesskab passer Tyrkiet ifølge Bendt Bendtsen ikke ind i.

Tove Videbæk (K), der også er kandidat til Europa-Parlamentet, er enig.

- Når vi taler værdier, retssikkerhed, menneskerettigheder og ytringsfrihed, er der stadig så mange ting, som Tyrkiet ikke kommer til at leve op til inden for de næste 5-10 år. Derfor er det mere realistisk og fair over for Tyrkiet at tale om et privilegeret partnerskab. Det kunne være en slags milepæl i arbejdet, og så kunne man jo snakke videre om fuldt medlemskab derfra, mener hun.

Tre af de øvrige konservative kandidater til valget den 7. juni giver åbent udtryk for, at de ikke ønsker Tyrkiet som medlem af EU. Kandidaterne Julie Broe, Thomas Krarup og Karsten Skawbo-Jensen er ligesom flere af partiets kandidater til Folketinget og til det kommende kommunal- og regionsvalg medlem af gruppen "Nej til Tyrkiet i EU" på det sociale netværk Facebook.

Også i Det Konservative Folkepartis bagland møder Bendt Bendtsens syn på Tyrkiet massiv opbakning.

Kristeligt Dagblad har talt med formændene for seks af partiets i alt ti storkredse, og alle seks er enige med den tidligere vicestatsminister.

K-bagland støtter opgør med Tyrkiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce