K: Udvalg skal undersøge kommunalvalg


K: Udvalg skal undersøge kommunalvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Konservative er klar til at nedsætte et udvalg, der skal overveje ændringer til kommunalvalg. Det sker efter forslag fra Dansk Folkeparti.

De Konservative synes, det er en god idé at nedsætte et udvalg, der skal overveje ændringer i forbindelse med kommunalvalg.

En række borgmesterkup fulgte det seneste kommunalvalg i november, og det har fået Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, til at forslå en kommission, der skal komme med forslag til ændringer.

- Vi vil godt være med til at drøfte, om man skal nedsætte et udvalg, der skal se på det, der skete i kølvandet på kommunalvalget, siger Henriette Kjær, der er konservativ kommunalordfører.

Hun afviser dog Dansk Folkepartis idé om, at borgmestre for fremtiden skal kunne vælges direkte af kommunens borgere.

- Vi vil få alt for få nuancer i kommunaldebatten, hvis man kun sætter fokus på den person, der skal være borgmester. Så vil det blive kandidaterne fra kommunens to store partier, der vil kæmpe og få al opmærksomhed, og det vil være synd for den demokratiske proces, siger Henriette Kjær.

Hun peger i stedet på muligheden for at forkorte tiden mellem valget og konstitueringen, så der ikke er så lang tid til at bage rævekager. Men, slår Henriette Kjær fast, helt kønt bliver det aldrig.

- Man kan ikke ende med at tegne et glansbillede. Der er kamp om borgmesterposterne, og det er alles kamp mod alle. Men vi kan godt gøre det lidt pænere, siger hun.

K: Udvalg skal undersøge kommunalvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce