K: Tyrkiet skal være EU-medlem


K: Tyrkiet skal være EU-medlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uanset hvad De Konservatives EU-spidskandidat, Bendt Bendtsen, siger, vil De Konservative fortsat arbejde for, at Tyrkiet på sigt bliver medlem af EU.

Der lader til at være uoverensstemmelser mellem Det Konservative Folkeparti og partiets EU-spidskandidat, Bendt Bendtsen, om synet på tyrkiets EU-fremtid.

Bendtsen mener ikke, at man bør stille et fuldt EU-medlemskab i udsigt for Tyrkiet, mens moderpartiet fastholder, at det langsigtede mål er at lukke Tyrkiet ind i EU.

- På den lange bane skal man gå efter et regulært medlemskab, når Tyrkiet lever op til vilkårene i værdifællesskabet i EU. På den korte bane skal vi gå efter et kvalificeret samarbejde med Tyrkiet, siger De Konservatives udenrigsordfører, Tom Behnke, til Ritzau.

Spørgsmål: Så det er fortsat Det Konservative Folkepartis mål, at Tyrkiet bliver en del af EU på den lange bane?

- Ja.

Også udenrigsminister Per Stig Møller (K) har gentagne gange slået fast, at det er regeringens mål at integrere Tyrkiet i EU. Det kræver først og fremmest, at Tyrkiet lever op til Københavnskriterierne, der er de betingelser om blandt andet markedsøkonomi og beskyttelse af menneskerettigheder, som et land skal opfylde for at blive fuldgyldigt medlem af EU.

- En af fordelene er de positive effekter for os alle af en vækstøkonomi med et stort potentiale, og en anden fordel er knyttet til geostrategiske hensyn, herunder styrkelsen af EU's globale vægt og rolle. Jeg vil også nævne sikring af bedre energiforsyningsveje til Europa, der jo vil blive et af fremtidens problemer, og konsolidering af en demokratisk rollemodel for den muslimske verden, der vil bidrage til stabiliteten i EU's nærområde og dermed i sidste ende til vores alles sikkerhed, sagde Per Stig Møller under en forespørgselsdebat i Folketinget rejst af Dansk Folkeparti.

EU-kandidat Bendt Bendtsen mener i stedet, at man skal stille et "privilegeret partnerskab" i udsigt for Tyrkiet. De Konservatives udenrigsordfører, Tom Behnke, nægter dog, at der er uoverensstemmelser mellem regeringens og Bendt Bendtsens linje.

- Der kan være nuancer i måden, man taler på. Men man skal være opmærksom på, at man taler om forskellige tidshorisonter. Jeg er både enig med Bendt, vores spidskandidat, og vores udenrigsminister, siger Tom Behnke.

K: Tyrkiet skal være EU-medlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce