K: Stopprøver for professorer og lektorer


K: Stopprøver for professorer og lektorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Konservative vil ligesom Venstre lave "stopprøver" for professorer. Men ifølge K skal også lektorer søge deres egen stilling hvert tiende år.

De Konservative skærper nu et forslag fra Venstres videnskabsordfører, Malou Aamund om, at professorer hvert femte år skal til et bedømmelsesudvalg, der vurderer, om de er egnede til at beholde deres professorat.

Ifølge den konservative videnskabsordfører, Jørgen Lundsgaard, bør det ikke blot være professorer, men også alle fastansatte lektorer, der skal være åremålsansatte og dermed under skærpet lup.

- Man skal sørge for, at alle de stillinger, hvor man sidder på spidskompetencen i forskningsverden, der skal man have åremålsbestemte stillinger. Så både professorer og de fastansatte lektorer for eksempel hvert tiende år i virkeligheden skal søge deres stilling igen, siger Jørgen Lundsgaard, der tilføjer, at åremålsansættelser også er den faste praksis i forhold til topstillinger i det private erhvervsliv.

Med sit forslag vil Jørgen Lundsgaard sikre, at man hele tiden har de rigtige personer til stå for spidskompetencen på de forskellige forskningsområder.

Universitetsrektorerne formand, Jens Oddershede fra Syddansk Universitet, har dog allerede stemplet forslaget fra Malou Aamund, der ifølge Berlingske Tidende altså blot vedrører professorerne, som overflødigt, da universiteternes ledelser ifølge ham allerede har fokus på, om professorerne leverer det, de skal.

- Derfor synes jeg ikke, man skal indføre et meget stort bureaukratisk apparat for måske at ramme to-tre professorer. Jeg er modstander af at indføre regler, der øger bureaukratiet, siger Jens Oddershede til Ritzau.

K: Stopprøver for professorer og lektorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce