K: Regeringen tager klimaansvar alvorligt


K: Regeringen tager klimaansvar alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritikerne er for hurtigt ude, når de stiller spørgsmålstegn ved, om regeringen fortsat vil tage opgaven som formand for FN's klimatopmøde alvorligt, mener K.

Danmark skal nok leve op til ansvaret for at lede de fortsatte klimaforhandlinger i FN. Det mener den konservative klimaordfører Per Ørum Jørgensen.

At flere centrale personer, som Connie Hedegaard (K) og chefforhandler Steffen Schmidt forlader deres poster, har skabt utryghed i oppositionen og hos Verdensnaturfonden, men det er der ingen grund til, mener Per Ørum Jørgensen.

- Vi har 45 forhandlere, som har rejst verden rundt de sidste to-tre år. Det hele står og falder ikke med en mand. Vi har generelt utrolig dygtige forhandlere, og vi har mange at tage af, siger Per Ørum Jørgensen, og fortsætter:

- De kommende måneder får vi ikke helt den samme arbejdsbyrde, som vi har haft op til topmødet. Nu skal der tages beslutninger om, hvordan vi kommer videre, men vi har folk, der kan løse opgaven.

Han kender ikke den præcise bemanding af danske klimaforhandlere det kommende år, og heller ikke hvor mange rutinerede kræfter der fortsætter, indtil formandskabet gives videre til Mexico, men han afviser påstandene om, at regeringen har kastet håndklædet i ringen.

- Vi er alle sammen lidt skuffede her bagefter, og jeg tror ikke, at der er nogen, der har forudset denne her situation. Men det hele er ikke faldet på gulvet. Vi har en FN-erklæring, som kan bruges som afsæt til noget bedre, men lige nu er der ingen, der kan sige, hvad plan B er, siger Per Ørum Jørgensen.

Han sætter sin lid til, at Connie Hedegaard i fremtiden kan gøre sin indflydelse gældende som EU´s klimakommissær.

- Og så det naturligvis vigtigt fortsat at holde gang i diplomatiet og samtalerne med Kina og USA, siger Per Ørum Jørgensen.

K: Regeringen tager klimaansvar alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce