Jyske amter jagter ny styrelse


Jyske amter jagter ny styrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KAMP: Samtlige amter i Jylland ønsker at huse den nye Sikkerhedsstyrelse

Kampen om placeringen af den nye Sikkerhedsstyrelse med cirka 100 arbejdspladser og et budget på 65 millioner kroner er i fuld gang.

Regeringen har lovet at lægge styrelsen i Jylland og opfordret interesserede områder til at byde ind på opgaven. Den opfordring bliver fulgt af alle jyske amter, viser en rundringning, som Stiftstidende har foretaget.

Nogle af amterne er nærmest ved at falde over hinanden for at byde sig til.

- Et oplagt bud er Aalborg, som kan tilbyde netop de faciliteter, der skal til for at tiltrække veluddannet arbejdskraft. Desuden vil der være et vigtigt spin-off til og fra universitetet, siger amtsdirektøren i Nordjyllands Amt, Per Okkels.

- Vores forventning er klart, at vi byder ind. Men hvilken placering, vi vil pege på, er uafklaret, siger amtsdirektør Bo Johansen fra Århus Amt.

Også Sønderjyllands Amt lægger billet ind på styrelsen med de mange varige arbejdspladser, men maner samtidig til besindighed.

- Det fornuftigste er, at amterne i fællesskab afgør, hvem der bedst matcher de krav, der stilles til den nye styrelse. Næste gang statslige institutioner skal flyttes ud, kan man så blive enige om at placere dem andre steder, siger amtsborgmester Finn Hansen.

Hans kollega i Ribe Amt, Hans Peter Larsen, bifalder og minder om, at det var enighed blandt de vestdanske amtsborgmestre, der fik regeringen til at flytte Rigsarkivet fra København til Odense.

- Det fører ikke noget godt med sig, at de jyske amter kommer op at skændes. Det vil næppe føre til, at regeringen udflytter flere statslige arbejdspladser, siger Hans Peter Larsen.

Kompetence

Selv om Ribe Amt gerne vil tiltrække den attraktive styrelse, mener han ikke, at amtet rummer den kompetence, der skal til for at stå først for, når regeringen udpeger dens hjemsted.

- Til gengæld har vi netop besluttet os for at gå målrettet efter at få Energistyrelsen til Esbjerg, som blandt andet i kraft af sin off-shore-kompetence vil være en rigtig god placering, siger Hans Peter Larsen, der vil holde regeringen fast på dens signaler om at flytte mere administration væk fra København.

Direktør i Erhvervsstyrelsen Charlotte Münter forventer, at grundlaget for et valg af Sikkerhedsstyrelsens beliggenheden er parat inden nyt-år.

- Det bliver afgørende, at styrelsen kommer til at ligge et sted, hvor der i forvejen er et kompetencemiljø, der så kan udvikle sig yderligere, siger hun.

Jyske amter jagter ny styrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce