Jysk advokat risikerer straffesag for telefonsnak


Jysk advokat risikerer straffesag for telefonsnak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigsadvokaten skal tage stilling til, om en advokat skal straffes for en fængslet klients julehilsner.

Den øverste anklager skal nu afgøre, om en jysk advokat skal stilles for retten.

Han beskyldes for som forsvarer at have ladet sin udenlandske klient ringe til hjemlandet.

Advokaten var forsvarer for en varetægtsfængslet rumænsk mand, der var underlagt skrappe restriktioner.

Manden var underkastet såkaldt besøgs- og brevkontrol, så politiet skulle tjekke hans kontakt med omverdenen fra arresthuset.

Men alligevel sørgede forsvareren to gange for, at hans klient kunne ringe til hjemlandet for at sige god jul til kæresten og familien, hævdes det i den sigtelse, som politiet har rejst.

Sigtelsen drejer sig om overtrædelse af straffeloven. Den, der virker i offentlig tjeneste eller hverv, må ikke misbruge sin position til at krænke det offentliges ret.

Advokaten har dog nægtet at have gjort noget galt. Han var i god tro, fordi han havde fået indtryk af, at en anklager havde givet en anden sigtet i sagen lov til at ringe til hjemlandet.

På grund af telefonopkaldene besluttede Retten i Hjørring at sætte advokaten fra bestillingen som forsvarer for rumæneren.

Hos Statsadvokaten i Viborg ønsker man ikke at udtale sig til Ritzau om sagen. Men senioranklager Christina Schou oplyser mandag, at den nu sendes videre til Rigsadvokaten.

Her skal det afgøres, om advokaten skal tiltales eller ej. Hvis der rejses en straffesag, og hvis advokaten findes skyldig, risikerer han enten bøde eller frihedsstraf.

En tolk har til politiet forklaret, at advokaten sagde til hende, at hun ikke måtte fortælle politiet om telefonopkaldene.

Dette har han dog afvist. Det er en misforståelse, mener han.

Jysk advokat risikerer straffesag for telefonsnak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce