Justitsminister slår til mod fodboldbøller

Uroen i forbindelse med fodboldkampe betyder store udgifter for samfundet. Nu får politiet flere beføjelser til at gøre noget ved de ballademagere, der skaber uro ved fodboldkampe.
Foto: Robert Wengler

Justitsminister slår til mod fodboldbøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet får øgede beføjelser og karantæneregler strammes.

For at forhindre uroligheder i forbindelse med fodboldkampe vil justitsminister Morten Bødskov (S) give mere magt til politiet.

I særlige tilfælde skal ordensmagten have lov til at give en arrangør ordre om at flytte tidspunktet for, hvornår en kamp skal afvikles, oplyser Justitsministeriet lørdag.

Desuden skal politiet kunne give et påbud til en arrangør om, hvordan den sikkerhedsmæssige side af sagen skal håndteres.

Initiativet bygger på en handlingsplan fra Dansk Boldspil-Union (DBU), Rigspolitiet, Divisionsforeningen og Danske Fodbold Fanklubber.

Ministeren vil give politiet lov til at tage fotos af de personer, der får en karantæne. Og det selv om ordensmagten ikke ifølge de almindelige regler i retsplejeloven ville kunne tage billeder.

Desuden vil lovforslaget skærpe reglerne om karantæne til ballademagere.

Betingelserne for at give et rødt kort til en urolig tilskuer skal lempes, og der er også nyt vedrørende den afstand, en karantæneramt skal holde fra udebanefans.

I dag skal afstanden være 500 meter, men den udvides ifølge forslaget til 3000 meter.

I øvrigt skal en karantæne kunne forlænges, hvis en karantæneramt overtræder vilkårene, ligesom klubberne får nemmere ved at udveksle oplysninger om ballademagere.

Uroen i forbindelse med fodboldkampe betyder store udgifter for samfundet.

For eksempel kostede afviklingen af superligakampen mellem FCK og Brøndby i april sidste år 5425 timers arbejde for politiet - eller en regning på 1,2 millioner kroner.

Det har tidligere ført til diskussion om, hvorvidt de selskaber, der står bag klubberne, selv må betale i hvert fald en del af udgiften.

- Det er klubber, som tjener på sådan en kamp, men samfundet betaler udgiften. Og den bliver primært betalt ved, at hr. og fru Danmark ikke får den politidækning, som de ellers kunne, har formanden for Politiforbundet, Peter Ibsen, sagt.

Justitsminister slår til mod fodboldbøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce