Juridisk tvivl om tiltale for politisk hacking


Juridisk tvivl om tiltale for politisk hacking

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byret er klar til at afgøre sag mod syv mænd, der er tiltalt for politisk motiveret hacking, vold og hærværk.

Det formelle grundlag er ikke i orden for at kunne dømme en gruppe venstreorienterede mænd at have skaffet sig fortrolige oplysninger om flere tusinde politiske modstandere.

Den påstand er mændenes forsvarere kommet med i Københavns Byret.

Tirsdag ved middagstid afsiger byretten dom i sagen, hvor fire mænd med tilknytning til researchkollektivet Redox er anklaget for den systematiske og omfattende indsamling af oplysninger blandt andet via hacking.

Andre tre er også tiltalt i sagen, som desuden drejer sig om politisk motiveret vold og hærværk.

I anklageskriftet står, at der uberettiget skal være indhentet fortrolige oplysninger om "ikke under 6000 personer, foreninger m.v." - og derefter er der sat navne på 18 af ofrene, 15 enkeltpersoner og tre foreninger.

Kun for 10 af disse har anklagemyndigheden fremlagt en såkaldt påtalebegæring, har forsvarerne påpeget.

Ifølge straffeloven kræves en begæring om påtale fra hver enkelt af de krænkede, før der kan afsiges dom. Og med henvisning til de manglende begæringer har forsvarerne krævet frifindelse.

Retssagen skyldes efterforskning fra Politiets Efterretningstjeneste, fortalte anklageren ved retssagens begyndelse i september.

Efter et overfald på Nørreport Bodega i København i oktober 2009 begyndte PET at se på personer med forbindelse til den venstreorienterede organisation Antifascistisk Aktion.

På bodegaen blev tre højreorienterede mænd ifølge tiltalen overfaldet med spark og slag.

PET fik derefter blik for researchkollektivet Redox's registrering af politiske modstandere, for eksempel medlemmer af den højreradikale gruppe White Pride. Og den hovedtiltalte, der er 27 år, har da også bekræftet indsamlingen af oplysninger.

- Det lugter af hacking, erkendte han under et af de første retsmøder.

Desuden er der også rejst tiltale om et forsøg på at overfalde to politiske modstandere i Aarhus, ligesom der skal være sket hærværk mod to biler. Den ene fik knust ruderne og forsynet med ordene "No nazi" på kølerhjelmen.

Juridisk tvivl om tiltale for politisk hacking

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce