Juraprofessor skyder piratdomstol ned


Juraprofessor skyder piratdomstol ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En international piratdomstol vil være et tungt apparat uden stor effekt, vurderer juraprofessor, der dermed skyder forsvarsministers plan ned.

Det giver ingen mening at nedsætte en international domstol mod pirater, vurderer professor i strafferet Vagn Greve. Piratdomstolen vil ikke hjælpe bedre end de eksisterende regler, lyder vurderingen.

Meldingen kommer efter, at forsvarsminister Søren Gade (V) har forslået en international søfartsdomstol, der kan retsforfølge mulige sørøvere. Det danske krigsskib Absalon løslod natten til i dag 10 formodede pirater, der blev snuppet ud for Somalias kyst.

Men en international domstol ville ikke have hjulpet i den konkrete sag, mener Vagn Greve. De formodede pirater ville nemlig været blevet anklaget for forsøg på pirateri. Selv om Danmark har vidtgående regler for at dømme for netop "forsøg på noget", er den praksis ikke kendt i udlandet.

- Hvis man så får en international domstol, er der ingen grund til at tro, at den ville få de danske "forsøgsregler", og det vil sige, at de tilbageholdte i den konkrete situation formentlig ikke ville kunne straffes af en international domstol, siger Vagn Greve, der understreger, at han kun kender sagen fra pressen.

Havde piraterne truet danske interesser og kapret et dansk skib, kunne de være stillet for en dommer i Danmark, lyder det.

Juraprofessor skyder piratdomstol ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce