Lissabon-traktaten er endegyldigt bortfaldet, mener Junibevægelsen, der glæder sig over nej i Irland og efterlyser mere demokratisk fremtid for EU.
Junibevægelsen jubler, efter at den irske justitsminister, Dermot Ahern, har erkendt, at irske vælgere har afvist EU's Lissabon-traktat.

- Først og fremmest må man jo sige: Til lykke til Europa med resultatet. De irske vælgere har fejet Lissabon-traktaten af bordet, og det er en god ting. Noget, vi skylder irerne tak for. For det betyder, at vi nu kan komme i gang med at diskutere, hvordan vi får skabt et borgernes Europa i stedet for det politikernes og bureaukraternes samarbejde, som Lissabon lagde op til, siger JuniBevægelsens medlem af EU-parlamentet, Hanne Dahl.

- Lissabon-traktaten er endegyldigt bortfaldet, tilføjer hun.

Hun mener, at EU må gribe nederlaget an ved at lave et mere folkeligt oplæg til Europas fremtid i stedet for at fremlægge "sminkede lig".

- Det, vælgerne efterlyser, er ikke endnu en ny version af forfatningen, men derimod en ny og mere demokratisk retning for Europa, siger Hanne Dahl.

Mere om emnet

Se alle

Irland får egen tænkepause

Fogh: Irland må selv foreslå en løsning

Irland: ingen hurtige løsninger