Juletræer sætter rekord


Juletræer sætter rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarsminister Svend Aage Jensby (V) lover en redegørelse om, hvorfor Søværnets Operative Kommando (SOK) ikke fortsatte eftersøgningen hele fredag nat af de to savnede fiskere fra Læsø-kutteren Melissa. Kutteren med de to savnede blev fredag formiddag fundet sunket seks kilometer øst for Læsø.

- Forløbet vil blive nøje gennemgået, og jeg vil på baggrund af udtalelser fra SOK komme med en redegørelse, inden næste uge er omme. Men foreløbigt tyder alt jo på, at kutteren sank så hurtigt, at liv ikke stod til at redde, siger Svend Aage Jensby.
Det er politikere som Venstres Svend Heiselberg og SF’s Kristen Touborg, der afkræver forsvarsministeren en forklaring.

- Redningsvæsenet skal gøre sit yderste for at redde liv, når fiskere er i havsnød. Det har fiskerne slet og ret krav på. Havet er deres arbejdsplads, sagde Svend Heiselberg fredag.

De to fiskere havde oplyst, at de ville iføre sig overlevelsesdragter, hvilket i teorien gør det muligt at overleve op til et døgn i det kolde vand. Læsø-fiskerne - som selv deltog i eftersøgning om natten - har kritiseret SOK, fordi søværnet ikke lod en redningshelikopter med varmesøgende udstyr blive i området hele natten.

- Jeg har fuld forståelse for fiskernes følelser i forbindelse med så tragisk en ulykke. De udfører et utrolig hårdt og farligt job, siger Svend Aage Jensby.
SOK sendte på skift to af flyvevåbnets redningshelikoptere fra henholdsvis Værløse og Aalborg ud for at deltage i eftersøgningen. Men efter et stykke tid valgte man at indstille flyvningen, indtil det blev lyst.

Beslutningen blev truffet, fordi det var et relativt koncentreret område, der skulle afsøges. Det havde man gjort intensivt, og samtidig var der mange andre styrker til stede i området i løbet af natten, har SOK oplyst. (ritzau)

Juletræer sætter rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce