Juletid er rejsetid: Her er de værste tidspunkter at køre på

Afhængig af hvor i landet du skal hen, er der bestemte tidspunkter, du bør undgå at køre på, hvis ikke du vil ende med at sidde i kø. Arkivfoto

Juletid er rejsetid: Her er de værste tidspunkter at køre på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når julen står for døren, sætter mange danskere sig ind i bilerne og kører gennem landet for at fejre højtiden i familiens skød. Her kan du få overblik over, hvornår der er størst risiko for tæt trafik og kø.

I år falder juleaften som bekendt på en søndag, og det betyder, at der er rigtig mange danskere, der har fri dagen i forvejen, altså lillejuleaften. Vejdirektoratet forventer derfor, at de fleste af dem, der skal holde jul et andet sted i landet, vil tage turen allerede lørdag 23. december, og at det derfor bliver en dag med mange biler på vejene, kø og forsinkelser.

- Dette vil være julens travleste udrejsedag, primært med trafik fra Sjælland mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde samt mellem Kolding og Aarhus, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Ud fra erfaringer fra tidligere år vurderer Vejdirektoratet, at der lillejuleaften vil være størst risiko for kø fra klokken 10 til klokken 16, og at den tætte trafik vil være allerværst klokken 11-13.

Her vil juletrafikken især kunne mærkes
  • E20 Fynske Motorvej (især den vestlige del)
  • E45 mellem Kolding og Aarhus
  • Køge Bugt Motorvejen
  • E20 Vestmotorvejen
  • Rute 21 til og fra Sjællands Odde


Kilde: Vejdirektoratet

Andendagen bliver også travl

Erfaringer viser desuden, at anden juledag er julens travleste hjemrejsedag. Her vil der især være tale om tæt trafik i østgående retning fra Jylland mod Sjælland, ligesom der lokalt vil være tæt trafik ud af byerne.

Er du en af dem, der har planer om at køre hjem fra juleferien 26. december, bør du måske overveje at køre fra morgenstunden eller vente til ud på aftenen. Vejdirektoratet regner nemlig med, at kødannelserne og den tætte trafik vil være værst mellem klokken ni og 17 - dog med flest biler på vejene i tidsrummet 10-14.

Kommer der sne og blæst?

Selv om Vejdirektoratet ud fra tal og erfaringer fra tidligere år har en god formodning om, hvordan juletrafikken kommer til at glide de forskellige dage, er der dog én kæmpestor ubekendt faktor, der kan ændre det hele: Vejret.

- Det vil uden tvivl være til stor gene for juletrafikken, hvis vi får en periode med frost og snefald. Sker det, vil det medføre en væsentligt større risiko for længere rejsetider på grund af vanskelige forhold på vejene, og det vil samtidig øge risikoen for uheld, hvilket forsinker trafikken yderligere, forklarer Vejdirektoratet.

Også kraftig blæst kan volde besvær på grund af risikoen for lukkede veje og broer, hvilket vi blandt andet så under stormen Urd, der ramte Danmark anden juledag sidste år.

Indtil videre tyder DMIs prognose dog på roligt vejr henover julen.

Trafikprognose

Juletid er rejsetid: Her er de værste tidspunkter at køre på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce