Journalister nedlægger arbejde i Vejle


Journalister nedlægger arbejde i Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Journalisterne på Vejle Amts Folkeblad har nedlagt arbejdet i protest mod ledelsens nyeste spareplan, der vil barbere otte stillinger væk.

De redaktionelle medarbejdere på avisen Vejle Amts Folkeblad har i dag nedlagt arbejdet som reaktion på ledelsens nyeste spareplan.

Helt konkret vil ledelsen spare fire millioner kroner, hvilket svarer til cirka otte af i alt 42 stillinger. Derudover ønsker ledelsen også at opsige de lokale hus- og videreudnyttelsesaftaler, der blandt andet sikrer medarbejderne ekstra pension, arbejdstelefon og avisabonnement.

- Folk føler, at de er blevet mødt af et forhandlingsudspil med en pistol for tindingen, fordi ledelsen desuden har opsagt samtlige vores aftaler. Så det lugter af, at man vil tage alle vores goder fra os. Vi har lige været igennem en sparerunde, hvor vi allerede kom med store indrømmelser, der blandt andet resulterede i lønnedgang for alle. Vi føler ikke, vi kan anvise flere besparelser nu, siger tillidsrepræsentant Mie Sparre.

Vejle Amts Folkeblad er en eftermiddagsavis, og derfor møder journalisterne normalt på arbejde kl. 5 om morgenen. Dagens avis blev ikke ramt af arbejdsnedlæggelsen, men Mie Sparre kan godt frygte for morgendagens avis, selv om ledelsen lige nu selv er i sving foran tastaturerne for at fylde avisens spalter ud. Medarbejderne mødes igen kl. 8 i morgen tidlig for at drøfte situationen, og Mia Sparre tør ikke spå om, hvorvidt medarbejderne genoptager arbejdet:

- Jeg vil selvfølgelig opfordre til, at vi genoptager arbejdet. Men ledelsen kunne måske komme os i møde ved at tage afskaffelsen af husaftalerne af bordet. Det kan også være, at man skal tilbyde frivillige fratrædelsesordninger. Ledelsen sagde, at de selv ville sætte holdet af journalister efter fyringsrunden, og det var da noget af det, der i dag fik bægeret til at flyde over, uddyber Mie Sparre.

Sparerunden er den anden fyringsrunde indenfor ganske kort tid på avisen. Senest blev der fyret to medarbejdere i efteråret. Dengang accepterede redaktionen at se bort fra dette års forhandlinger om medarbejdernes personlige tillæg.

Journalister nedlægger arbejde i Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce