I dag møder flygtninge og repræsentanter fra nitten virksomheder hinanden til jobmesse.

I eftermiddag mødes repræsentanter fra nitten fynske virksomheder og flygtninge fra hele øen til en jobmesse i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense.

Flygtninge og virksomhedsledere kommer på messen med et fælles håb om, at der er et match mellem de ledige stillinger, virksomhederne har sig med på messen i dag, og de uddannelser og den baggrund flygtningene har med sig til Fyn.

Det var avisens møde med ti veluddannede flygtninge fra Syrien, der lige nu er i gang med at lære dansk på Tietgenskolen i Odense, der fik avisen sporet i retning af at indtage en mere uvant rolle som vært for en jobmesse.

De ti stod for tre uger siden frem med hver deres ansøgning her i Fyens Stiftstidende.

Fælles for dem var, at de havde en videregående uddannelser og, at de var særdeles ivrige efter at komme ud og arbejde for sætte deres viden i spil og for at kunne forsørge sig selv.

Samtidig er det et faktum, at de fynske virksomheder i stigende grad mangler medarbejdere specielt inden for it-, ingeniør og el-fag.

753 stillinger blev slået op forgæves på Fyn i foråret 2015. Den rigtige ansøger var der ikke.

Derfor var det oplagt at forsøge at forsøge at bygge en bro mellem flygtningene, der kommer med blandt andet uddannelser i it og det fynske erhvervsliv.

Det sker helt konkret i eftermiddag, når virksomheder stiller op i mediehuset med visitkort og jobopslag.

Læs om messen i morgen i Fyens Stiftstidende

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.

Mere om emnet

Se alle
12
Fynsk job-dating for flygtninge på Facebook

Fynsk job-dating for flygtninge på Facebook

Grafik: Fynsk it-firma vil snakke job med klog syrisk flygtning

Grafik: Fynsk it-firma vil snakke job med klog syrisk flygtning

4
Flygtninge skal møde firmaer

Flygtninge skal møde firmaer