Jobkrisen tager til i styrke


Jobkrisen tager til i styrke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny tal viser, at ledigheden stiger med en foruroligende hastighed.

Jobkrisen på det danske arbejdsmarked bliver stadig mere alvorlig.

Nye tal fra lønmodtagerorganisationen LO's fire største a-kasser peger på, at den samlede ledighed i marts steg med mellem 7000 og 9000 personer. Det er en kraftig acceleration i stigningstaksten set i forhold til de sidste tre måneder, hvor væksten har lydt på omkring 5000 personer om måneden.

Den negative udvikling i jobkrisen bekræftes af de seneste apriltal for antallet af fyringer og nye oplysninger om konkursramte danske lønmodtagere fra Lønmodtagernes Garantifond (LG). Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

I lyset af de nye tal frygter flere økonomer nu, at det danske arbejdsmarked desværre stadig står med langt den værste del af tilpasning til den store globale økonomiske krise foran sig.

- Hastigheden, hvormed ledigheden stiger, er ganske enkelt bekymrende. I vores øjne står arbejdsmarkedet over for fortsat negativ korrektion i relation til den meget svage økonomiske udvikling, siger Handelsbankens cheføkonom Jes Asmussen.

LO's cheføkonom mener, at de nye ledighedstal viser, at bunden på krisen desværre ikke er ved at være nået.

- Det er nu, det for alvor brænder på det danske arbejdsmarked, og den forværring, vi ser nu, gør det helt afgørende, at der bliver taget nogen handlekraftige initiativer til at tage toppen af udviklingen, siger Jan Kæraa Rasmussen til Børsen.

Jobkrisen tager til i styrke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce