Jobcentre under kritik i fire fynske kommuner: Tavshedspligten bliver ikke overholdt

Sådan ser et hjørne af storrumskontoret på Jobcenter Glamsbjerg i Assens ud. Skærmene adskiller de enkelte sagsbehandleres arbejdspladser, hvor der også holdes borgersamtaler. Foto: Nanna Bundgaard Bruun

Jobcentre under kritik i fire fynske kommuner: Tavshedspligten bliver ikke overholdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Socialrådgiverforening kritiserer fem kommuner landet over for at bryde tavshedspligten, når man på jobcentre afholder samtaler med borgere. Fire af de fem kommuner ligger på Fyn.

Fem kommuner landet over er blevet mødt med kritik blandt andet fra medarbejdere og Dansk Socialrådgiverforening. Kritikken lyder på, at der på alle fem jobcentre foregår fortrolige samtaler i eksempelvis åbne kontorlandskaber. Og det går ud over tavshedspligten og kvaliteten af samtalen, forklarer Dansk Socialrådgiverforening på sin hjemmeside.

Hele fire ud af de fem kommuner ligger på Fyn. Det drejer sig om Assens Kommune, Ærø Kommune, Odense Kommune og Svendborg Kommune. Den sidste er Københavns Kommune.

I begyndelsen af december skrev Fyens Stiftstidende, at Jobcenter Glamsbjerg i Assens holder samtaler med borgere i et storrumskontor, at medarbejderne længe har kritiseret forholdene, og at Assens Kommune afviser kritikken.

Dansk Socialrådgiverforening skriver, at man på jobcentret i Odense holder samtaler i samme rum som fire til seks andre mennesker benytter på samme tid. På Ærø holder man samtaler i rum, hvor lydisoleringen er så dårlig, at man kan høre, hvad der bliver sagt i flere andre rum. Og at man på jobcentret i Svendborg holder samtaler i interimistisk indrettede båse i et større lokale, hvor der derfor er flere tilhørere.

kritisable forhold

Anne Jørgensen er formand for Dansk Socialrådgiverforenings Region Syd, der tæller både Odense, Ærø, Assens og Svendborg. Hun ser problemerne som et udtryk for, at reformerne på beskæftigelsesområdet kræver mange flere samtaler med borgerne, og det fører til mangel på brugbare lokaler.

- Der er skruet gevaldigt op for samtalerne i jobcentrene. Det resulterer i pladsmangel, så det bliver svært at sikre, at samtaler kan foregå i et samtalerum. Men jobparate kan altså også være syge, i skilsmisse eller have problemstillinger omkring samkvem med børn eller misbrug.

- Samtidig har der nogle konsekvenser for den helhedsorienterede indsats, når en samtale ikke foregår i et fortroligt rum, hvor borgerne åbent kan fortælle om komplekse problemstillinger, der kan have indflydelse på jobsøgningen, forklarer Anne Jørgensen på Dansk Socialrådgiverforeningens hjemmeside.

Jobcentre under kritik i fire fynske kommuner: Tavshedspligten bliver ikke overholdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce