Jobcentre: Vi har været for forsigtige

- Vi møder flere og flere virksomheder, som er klar til at påtage sig et socialt ansvar, siger Pia Niemann Damtoft, jobcenterchef i Esbjerg Kommune, om arbejdet med at få flere nye flygtninge i job.

Jobcentre: Vi har været for forsigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobcentre erkender nu at have taget for forsigtigt fat, når det handler om at få flygtninge i arbejde. Det er sket i misforstået godhed, siger jobcenterchef.

Flygtninge: Misforstået godhed har ført til alt for mange ledige flygtninge.

Den erkendelse kommer nu fra flere jobcenterchefer i kølvandet på, at nye tal som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har delt med avisen Danmark, dokumenterer, at flygtninge der har opholdt sig længe i Danmark er længere fra at komme i arbejde end de nytilkomne.

- I misforstået godhed valgte man i 80'erne og 90'erne at fortælle flygtninge, at det var synd for dem. Man stillede ikke krav, siger Laila Jerming Graf, der er jobcenterchef i Randers.

De nye tal fra DA viser, at 68 procent af de nyest tilkomne flygtninge er erklæret klar til at komme ud på arbejdsmarkedet. Det samme gælder for kun 26 procent af de flygtninge, der har været i landet i syv år eller mere.

Forskellen skyldes hverken alder, etnicitet eller uddannelse, vurderer DA.

- Forskellen er, at flygtninge i dag bliver modtaget med det udgangspunkt, at de kan klare sig selv, siger chefkonsulent Berit Toft Fihl fra DA og fortsætter:

- De fleste kommer jo fra et job i deres hjemland, og den jobparathed har de ikke mistet på vej hertil. Tidligere skulle flygtninge kunne dansk for at blive erklæret jobparate. Nu ser man istedet på, hvad de i virkeligheden kan.

 På jobcentret i Esbjerg har jobcenterchef Pia Niemann Damtoft og hendes medarbejdere et gennemsigtigt rør, som de smider en kugle i, hver gang det lykkes en borger med flygtningestatus at komme i job eller uddannelse.

- Sidste år fyldte vi ét rør med kugler. I år har vi allerede taget hul på rør nummer to, siger Pia Niemann Damtoft.

Siden januar 2016 er 146 borgere på integrationsydelse kommet i job eller i uddannelse. Det svarer til 28 procent, hvilket er væsentligt højere end tidligere. Ifølge jobcenterchefen skyldes udviklingen ikke kun, at landets jobcentre i forbindelse med trepartsaftalen 2016 blev bedt om at gøre det til reglen og ikke undtagelsen at vurdere nye flygtninge egnede til job.

- For fem-syv år siden modtog vi ikke så mange flygtninge, som vi har gjort inden for det seneste halvandet år. Vi var nok lidt for forsigtige og skulle lære at gribe opgaven an. Med tiden har vi lært, at langt de fleste mennesker, som kommer til landet, er ligesom os andre. De vil gerne have et job og et normalt hverdagsliv, siger hun.

- Samtidig ser vi i dag et arbejdsmarked, som er klar til at tage imod de her mennesker, selv om de ikke kan sproget til en begyndelse, siger jobcenterchef Pia Niemann Damtoft.

Som følge af trepartsaftalen i 2016 mellem regering, fagbevægelse og arbejdsgivere kan en virksomhed, der ansætter en flygtning, få en bonus på 40.000 kroner, hvis flygtningen er ansat i mindst to år.

Netop manglende danskkundskaber var for bare et år siden en regulær barriere for jobcentrenes muligheder for at sende nyankomne flygtninge ud på jobmarkedet. 

En betingelse for at blive vurderet jobparat var blandt andet, at man kunne begå sig på jobnet.dk. Sådan er det ikke længere.

Jobcentre: Vi har været for forsigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce