Jensen og Bondam klar med Ungejobpakke


Jensen og Bondam klar med Ungejobpakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdomsarbejdsløsheden i Københavns Kommune vokser voldsomt. Med et nyt beskæftigelsesprojekt vil Frank Jensen og Klaus Bondam komme ledigheden til livs.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og beskæftigelsesborgmester Klaus Bondam (R) lancerer nu beskæftigelsesprojektet "Ungejobpakke". Ledigheden blandt de unge i kommunen er steget med 60 procent siden 2004. Pakken indeholder fire konkrete tiltag, der skal bremse udviklingen.

Blandt målene er, at der i løbet af 2010-2013 bliver oprettet 500 ekstra praktikpladser på kommunale arbejdspladser. De første 226 pladser vil blive oprettet allerede i løbet af i år.

- Disse pladser finansieres af det ekstra tilskud, KL og regeringen har aftalt at skyde efter de praktikaftaler, der bliver indgået i 2010. Den vej igennem får kommunen nogle merindtægter, der kan bane vejen til de 500 ekstra praktikpladser, siger Frank Jensen.

I Københavns Kommune er der knap 600 ledige inden for byggefagene. I 2010-2011 vil kommunen komme denne ledighed til livs ved at øremærke 5,6 milliarder kroner til byens byudviklingsprojekter.

- Den sum penge vil forhåbentlig medføre en stor stigning af praktikpladser. Vi ved, at det vil skabe 5000 job, så forhåbentlig vil en del af de job gå til praktiksøgende unge, siger Frank Jensen.

Med Ungejobpakken vil kommunen i 2010 afsætte 57 millioner kroner til at oprette 1400 ekstra løntilskudspladser i forhold til 2009. I disse pladser betaler kommunen en del af lønnen. Kommunen forventer, at mindst 200 af løntilskudspladserne bliver besat af ledige med anden etnisk herkomst.

Det er ikke kun kommunens ansvar. Til foråret vil kommunen præsentere udspillet "Fælles Ansvar". Her skal virksomheder, der får opgaver af kommunen til gengæld ansætte praktikanter.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) har tidligere kaldt det ulovligt at kræve lærlinge i bytte for kontrakter, hvilket Frank Jensen derfor vil undersøge.

Jensen og Bondam klar med Ungejobpakke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce