Jensen: Thorning skal nok få et spændende arbejde


Jensen: Thorning skal nok få et spændende arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske udlændingepolitik er uden skyld i, at Thorning-Schmidt bliver fravalgt, mener udenrigsministeren.

Regeringen vil være klar til at bakke tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) op endnu engang, hvis hun skulle beslutte sig for at gøre et nyt forsøg på at erobre en international toppost.

Det fastslår udenrigsminister Kristian Jensen (V), efter at Thornings chance for at blive FN's flygtningehøjkommissær er glippet.

- Jeg vil altid bakke en dansker op, hvis vi har en kvalificeret dansker til en international toppost, siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Har I en anden toppost i kikkerten til Helle Thorning-Schmidt?

- Det er desværre ikke sådan, at vi har en liste af topposter, man lige kan hive frem, hvis det ene glipper. Det er heller ikke sådan, at jeg skal beslutte, hvad Helle Thorning skal lave.

- Nu er det op til Helle selv at vurdere, om hun vil lægge sine kræfter i dansk politik, eller hun vil lægge sine kræfter et andet sted. Uanset hvad er jeg sikker på, at hun nok skal få noget spændende at arbejde med, siger Kristian Jensen.

Helle Thorning-Schmidt er valgt til Folketinget for Socialdemokraterne og har den ærefulde post som partiets medlem af Folketingets Præsidium. I den egenskab er hun blandt andet med til at lede møderne i Folketingssalen.

De seneste to måneder har hun været Danmarks officielle kandidat til at blive højkommissær for FN's flygtningeorganisation UNHCR. Men onsdag aften blev det meddelt, at den post går til italieneren Filippo Grandi.

Tidligere har hun været ganske tæt på at blive formand for Det Europæiske Råd, såkaldt EU-præsident. Det har den tidligere svenske statsminister Fredrik Reinfeldt ifølge Politiken bekræftet i en bog.

Kristian Jensen er sikker på, at Thorning havde været en fremragende flygtningehøjskommissær, og han afviser blankt, at den stramme danske udlændingepolitik har været en hindring.

- Nej. Jeg tror, det skyldes, at FN har valgt en anden personprofil, end det Helle Thorning har. De har valgt en karrierediplomat inden for FN-systemet, som har erfaring med at stå i spisen for flygtningearbejde.

Jensen: Thorning skal nok få et spændende arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce