Jehovas Vidner griber knoglen


Jehovas Vidner griber knoglen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Du kender mig ikke. Jeg ringer, fordi jeg gerne vil snakke lidt om Biblen, sådan lyder beskeden oftere og oftere, når danskere besvarer et opkald med ukendt nummer og et af Jehovas Vidner i den anden ende, skriver Urban.

Et stigende antal af trossamfundets 15.000 aktive medlemmer er nemlig så trætte af aflåste opgange og tomme hjem, at de ganske enkelt er begyndt at forkynde Guds ord med det seneste nummer af Vagttårnet i den ene hånd og et telefonrør i den anden.

- Vi vil helst møde mennesker ansigt til ansigt, når vi fortæller om vores tro. Men det er i dag så svært at træffe folk hjemme og komme forbi dørtelefonerne i byerne, at flere og flere vælger at ringe rundt med deres vidnesbyrd i stedet for at gå forgæves, siger talsmanden for Jehovas Vidner i Danmark, Erik Jørgensen.

Han sidder i trossamfundets hovedudvalg og er mildest talt forbavset over, hvor let det er at falde i snak over telefonen. Men som han siger: - Vores teleforkyndere ringer jo heller ikke for at sælge noget. De skal først og fremmest aflevere et budskab.

Ifølge Forbrugerombudsmandens jurist, Eva Sjøgren, er der intet ulovligt i at fortælle om sin tro via telefonen.

- Herhjemme har religiøse samfund præcist ligesom sportsforeninger og politiske organisationer ret til at oplyse og hverve medlemmer over telefonen. For så længe det ikke sker i erhvervsøjemed, er det hverken i strid med Forbrugeraftaleloven eller reglerne for markedsføring, selvom nogle måske finder det irriterende, siger hun.

På Københavns Universitet er lektor i praktisk teologi og kommunikationsformer, Hans Raun Iversen, overrasket over ’Vidnerne’s fremgangsmåde.

- Vi har herhjemme en lang tradition for telefonisk sjælesorg, og nogle foreninger har ligefrem et fast nummer, man kan ringe til for at høre en indtalt andagt. Men forkyndelse til tilfældige via mobilen. Det har jeg ikke hørt om før, siger Hans Raun Iversen.

I hans øjne kunne Folkekirken sende et passende blik på metoden, som han er parat til at give et 7-tal med pil ned på skalaen fra 1-10.

- Folkekirken er alt for dårlig til at få gjort danskerne opmærksomme på kirkens tilbud. Den har brug for medlemspleje, og her kunne en opringning være en udmærket kommunikationsform i stedet for at sværge til lokalavisen og de kirkeblade, som ingen gider læse, siger Hans Raun Iversen til Urban.

Jehovas Vidner griber knoglen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce