Mandag var Rasmus Jarlov på besøg i Odense, hvor han forklarede sine partifæller om det omstridte kvælstofregnskab.

- Det, jeg laver nu, er et kvælstofregnskab, forklarer Rasmus Jarlov (K), mens han illustrerer med en grøn sprittusch på en tavle placeret midt på gulvet på Café Cuckoos Nest i Odense.

Her var han mandag aften på besøg for at forklare sine odenseanske partifæller om de tal, der ifølge ham skulle have begyndt med et minus frem for et plus - og som i sidste ende førte til miljø- og fødevareminister Eva Kjers (V) afgang.

Det var Odense Konservative Vælgerforening, der stod bag arrangementet, som ifølge formand Lars Bendix havde været planlagt længe.

Den sidste uges begivenheder på Christiansborg havde dog ført til, at dagsordenen for mødet var blevet justeret en smule.

- Mit formål et primært oplysning. Det er en kompliceret sag, men den er ikke mere kompliceret, end at man godt kan forklare den, siger Rasmus Jarlov, der som De Konservatives landbrugsordfører har spillet en central rolle i forbindelse med samrådet tirsdag i sidste uge, som førte til, at hans parti udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen.

Flest konservative

På tavlen skriver han de tal, som han mener, ministeren burde have tilført sit regnestykke.

- Er I med? Det er meget matematisk, men det er altså vigtigt, siger han, mens han ser ud over cafébordene, hvor tilskuerne drikker kaffe, øl og vin, mens de lytter.

Mange af dem kommer fra De Konservatives lokalforening i Odense og Konservativ Ungdom, men også andre interesserede er dukket op, idet mødet, ligeledes på grund af den store opmærksomhed på De Konservative i øjeblikket, er blevet åbnet for alle.

Ved et af bordene langs væggen sidder Søren Thomsen, som er formand for de unge konservative. Han fortæller, at den seneste uges begivenheder også har fyldt meget hos medlemmerne i ungdomspartiet.

- Jeg tror, vi har spillet en stor rolle, hvad angår de sociale medier i forhold til at få delt opslag og få redegjort for det hele og så videre. Og vi kan se, at meningsmålingerne er steget, siger formanden, der har en god håndfuld partifæller med sig på caféen.

50-60 mødt frem

- Så det var sagen. Jeg håber, det lykkedes for mig at fremstille den forståeligt, slutter Rasmus Jarlov af, mens flere af tilskuerne løfter hænderne, klar til at stille spørgsmål.

Et af dem går på, hvorfor partiet stadig har stemt for landbrugspakken.

- Vi mener, at det ville være urimeligt over for landbruget. De har allerede købt deres gødning, og de er klar til en ny sæson, svarer ordføreren og vender sig mod flere spørgelystne tilskuere.

Ordet bliver ført af Lars Bendix, som er godt tilfreds med aftenens forløb.

- Jeg tror, vi er 50-60 mennesker. Det er rigtig godt, siger han.

  • Af: