Japan forsvarer sin hvalfangst


Japan forsvarer sin hvalfangst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stop for hvalfangst vil betyde, at japanerne skal fælde store områder med skov for at dyrke foder til kvægbrug. Sådan siger Japan inden næste uges hvalmøde.

Hvis Japan ikke kunne fange cirka 1000 store hvaler årligt i farvandene omkring Antarktis, men i stedet skulle skaffe befolkningen protein via kvæg og husdyrbrug, ville det medføre omfattende skovfældning i det tætbefolkede ørige.

Sådan lyder et af argumenterne fra den japanske ambassadør i Danmark, Masaki Okada, forud for næste uges slagsmål i Chile mellem tilhængere og modstandere af hvalfangst. På mødet i Den Internationale Hvalfangstkommission vil Japan sammen med Norge og Island atter komme i skudlinjen på grund af de tre landes hvalfangst.

Japan er miljøorganisationernes hadeobjekt nummer ét, fordi landet dræber sine hvaler med henvisning til, at der er tale om "videnskabelig fangst".

- Vort lands fysiske og geografiske betingelser har gjort, at vi ikke har udviklet husdyrbrug. Vores kødforbrug pr. indbygger er stigende, men stadig kun det halve af det europæiske. Hvis vi besluttede os for at producere enorme mængder af kød, ville store skovområder skulle fældes for at skaffe plads til at dyrke foder, skriver Masaki Okada i et brev til Ritzau.

Japan forsvarer sin hvalfangst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce