Jakob Axel Nielsen overvejer sin fremtid

Den tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen har i dag sået tvivl om sin politiske fremtid.
Foto: Polfoto

Jakob Axel Nielsen overvejer sin fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den afgående sundhedsminister har ikke noget svar på, hvad fremtiden skal bringe. Han føler sig uretfærdigt fyret, og overvejer nu sin politiske fremtid.

Det var en tydeligt skuffet konservativ Jakob Axel Nielsen, der torsdag sagde farvel til Indenrigs- og sundhedsministeriet.

Undervejs i overdragelsen smilede han flere gange, men det gennemgående ansigtstræk var sammenbidt.

- Jeg er skuffet, og jeg er overrasket. Og jeg synes, det er uretfærdigt, selvom jeg godt ved, at retfærdighed findes ikke i det her, sagde han efter den korte ceremoni i ministeriet, hvor Venstres Bertel Haarder overtog.

Jakob Axel Nielsen blev ringet op af partiformand Lene Espersen (K) sent mandag aften og fik ikke nogen nærmere begrundelse for fyringen - ud over at kabalen skulle gå op.

Selv mener han, at han har gjort det godt som minister, men at det måske bare lå i kortene, at posten skulle gå til en venstremand.

- Jeg kan kun gisne om årsagerne. Muligvis er jeg medlem af det forkerte parti til den her post. Jeg aner det virkelig ikke. Jeg synes, at jeg har stået på mål på et vanskeligt område, sagde han.

Han kan nu se frem til at blive menigt folketingsmedlem efter godt to år som minister. Hvad fremtiden skal bringe havde han dog ikke noget svar på tirsdag.

- Det her er nyt for mig, og nu må jeg finde ud af, hvad jeg så vil, sagde han. K-politikeren agter dog - uanset skuffelsen - at stille op til næste valg. Omend det løfte ikke er helt håndfast:

- Hvis der kommer et meget spændende jobtilbud, så vil jeg da vurdere det. Men foreløbig er jeg medlem af parlamentet, og jeg agter at udføre mit arbejde i parlamentet til gavn for Det Konservative Folkeparti.

Den nye minister gav sin forgænger et verbalt klap på skulderen med ud af døren - men slog samtidig fast, at uforudsete fyringer er en del af livet som politiker.

- Hvis ikke vi kan tåle, at det går ud og ind, op og ned, og at man får skæld ud og så videre, så skal man ikke være her. Du har det stof som en god politiker er gjort af. Det ved vi alle, sagde Bertel Haarder, der gav den ivrigt motionerende Jakob Axel Nielsen en løbebog i afskedsgave.

Jakob Axel Nielsen gav den tidligere undervisningsminister og kommende sundhedsminister et penalhus med skalpeller i stedet for blyanter og en grundbog i sundhed som velkomstgave.

Jakob Axel Nielsen overvejer sin fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce