Jakob Axel Nielsen forlader sundheden


Jakob Axel Nielsen forlader sundheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakob Axel Nielsen har stået i spidsen for en af de største centraliseringer i det danske sundhedsvæsen. Nu forlader han ministerstolen.

Hvis det er upopulært at lukke et sygehus, så havde Jakob Axel Nielsen (K) ikke bare én, men en stribe af upopulære sager foran sig, da han i november 2007 overtog posten som sundhedsminister.

De seneste to et halvt år har han stået i spidsen for at gennemføre en af de største centraliseringer af det danske sygehusvæsen.

Han har lært danskerne at sige supersygehus, men har også rejst land og rige rundt og lagt ryg til verbale stryg fra især aldrende udkantsdanskere, der frygter, at hjælpen er alt for langt væk, når de får brug for den.

Det har ikke gjort den begavede nordjyske advokat til nogen særlig populær mand. Læg dertil de seneste slagsmål med regionerne om en skrantende økonomi, der især i Region Hovedstaden og Region Midtjylland har betydet massefyringer.

Også sagen om overbetaling af privatsygehusene, som Jakob Axel Nielsen overtog fra sin forgænger Lars Løkke Rasmussen (V), har klistret til hans ministerium.

Jakob Axel Nielsen har siddet i Folketinget siden 2005 og blev efter et kort ophold i Transportministeriet sundhedsminister i 2007. Dengang blev han spået en kometkarriere i politik, men med tirsdagens exit er det mere uvist, hvor den 42-årige Jakob Axel Nielsens fremtid bevæger sig hen.

Hans afløser bliver Bertel Haarder (V), der som en af sine første udfordringer om kort tid skal offentliggøre en ny plan for, hvordan specialerne på sygehusene skal fordeles.

Jakob Axel Nielsen forlader sundheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce