Jægerne skal lære at ramme rigtigt første gang

Jægerne skal lære at ramme rigtigt første gang
Foto: POLFOTO/Jan Dagø

Jægerne skal lære at ramme rigtigt første gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye jægere skal fremover dokumentere deres evner til at ramme plet med haglgeværet, før de kan gå på jagt.

Flere end hver femte kortnæbet gås lever med hagl i kroppen, fordi jægeren ikke har ramt plet. Derfor skærper miljøminister Ida Auken (SF) nu reglerne for nye jægere.

Den 50 år gamle jagtprøve moderniseres, så nye jægere fremover ikke bare skal kunne dokumentere, at de kan håndtere et haglgevær, men også ramme plet.

Bag kravet står et enigt Vildtforvaltningsråd, der har indstillet til miljøministeren, at nye jægere først skal kunne gå på jagt, når haglskydeprøven er bestået.

- Det er helt uacceptabelt, at så mange dyr og fugle lever med hagl i kroppen. Nye jægere skal være bedre til at ramme plet og have en større viden om naturen, siger miljøminister Ida Auken i en pressemeddelelse.

- Fremover vil der være udvidede krav til jagttegnsaspirantens viden om vildtets biologi, jagtteknik og kendskab til natur- og vildtpleje. På den måde får vi nogle mere velforberedte, ansvarlige og skarpere jægere, siger miljøminister Ida Auken.

Jagt bliver stadig mere populært blandt både mænd og kvinder.

Siden 2008 er der sket en årlig stigning på 40 procent i antallet af aflagte jagtprøver. I alt har cirka 173.000 danskere et gyldigt jagttegn. Kravene til den nye jægeruddannelse vil også fokusere mere på vildtets biologi, jagtteknik og natur- og vildtpleje.

Miljøministeren roser Vildtforvaltningsrådet for at have fundet en løsning, der ikke bare nedsætter risikoen for, at fugle og dyr bliver anskudt, men samtidig gør nye generationer af jægere mere oplyste om det at være en ansvarlig jæger.

Som et led i udbygningen af jægeruddannelsen vil det nuværende todages våbenkursus fremover komme til at bestå af fire dage med teoretisk og praktisk uddannelse.

Man skal betale et gebyr for at tage haglskydeprøven som resten af jagtprøven, og den samlede reviderede jagtprøve forventes at være på plads i foråret 2014.

Man kan læse mere om den nye jagtprøve på høringsportalen.

Jægerne skal lære at ramme rigtigt første gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce