Jægerkorpset får legat for Afghanistan-tur


Jægerkorpset får legat for Afghanistan-tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsen har tildelt Jægerkorpset 4. patrulje 35.000 kroner for deres indsats i Afghanistan. Kontroversiel feltpræst og sårede soldater bliver også hædret.

Jægerkorpsets 4. patrulje er blevet hædret af kronprins Frederik for deres bidrag til sikkerheden i det danske operationsområde op til det afghanske præsidentvalg sidste år.

Kronprinsen overrakte patruljen Anders Lassen Fondens legat på 35.000 kroner. Anders Lassen var soldat i de britiske specialstyrker under Anden Verdenskrig, og patruljen demonstrerede samme stålsatte karakteregenskaber under deres indsats i den urolige Helmand-provins:

- Patruljen udviste ekstraordinært mod og operativ effektivitet i de opgaver, som Jægerkorpset var indsat i, herunder i særdeleshed i en række specifikke højrisiko operationer sammen med enheder fra den danske kampgruppe, hedder det i begrundelsen.

Feltpræst Thomas Østergaard Aallmann får et legat på 25.000 kroner for at have udvist stort personligt mod ved at deltage i flere farlige missioner i Afghanistan alene for at holde modet oppe hos soldaterne på hold 5.

Under udsendelsen mødte Aallmann dog også kritik fra teologiske kredse, da et kontroversielt fotografi dukkede op i pressen og på Facebook. Fotografiet viste feltpræsten i bar overkrop med to Neuhausen-pistoler pegende ind i kameralinsen.

To sårede soldater bliver også hædret med legater fra Anders Lassen Foden. Frømand Jonas El Awsy får 35.000 kroner for en meget langvarig og smertefuld skade efter skydeuheld i forbindelse med en øvelse. Derudover har overkonstabel Martin Paszkiewicz Aaholm fået 35.00 kroner, efter han blev hårdt såret af en vejsidebombe i Afghanistan 1. juli 2009.

Pengene til dette legat stammer fra en støttekoncert, som Poul Krebs gav i Holstebro i 2009.

Jægerkorpset får legat for Afghanistan-tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce