Jægere blæser på regler


Jægere blæser på regler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvert år skal alle jægere indberette, hvor mange dyr de har skudt. Men en tredjedel af dem gør det ikke. Det skader deres egne muligheder for at gå på jagt.

50.000 danske jægere overholder ikke reglen om, at de hvert år skal oplyse til Skov- og Naturstyrelsen, hvor mange dyr de har skudt.

Fristen var den 31. marts, men indtil nu har en tredjedel af jægerne ikke indberettet deres vildtudbytte for sæsonen 2008/2009.

Problemet var det samme sidste år, oplyser Sandor Hestbæk Markus, koordinerende vildtkonsulent i Skov- og Naturstyrelsen. Derfor sendte styrelsen et brev til alle dem, der manglede, og det hjalp gevaldigt.

- Indberetningsprocenten blev løftet fra 60 til 85. Problemet er bare, at det koster over en million kroner at sende så mange breve ud, og det har vi ikke midler til i år, siger Sandor Hestbæk Markus.

Jægerne skader deres egne interesser ved ikke at oplyse om udbyttet. Jagttiderne fastsættes nemlig blandt andet ud fra viden om udviklingen i de enkelte arters antal, og det væsentligste bidrag hertil kommer netop fra jægerne.

- Så hvis der ikke er særligt mange indberetninger, må man operere med en større sikkerhedsmargin, når man vurderer udviklingen i vildtbestandene. Det kan så medføre, at jagttiderne indskrænkes, siger vildtkonsulenten.

Skov- og Naturstyrelsen opfordrer de jægere, der ikke har indberettet deres udbytte, til alligevel at sende skemaet ind - selv om den formelle tidsfrist er overskredet. Men det skal ske så hurtigt som muligt og inden den 15. juni, hvor indtastningen af skemaerne afsluttes.

Jægere blæser på regler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce