Jacob mærkede en hånd i sine bukser: - Jeg synes overhovedet ikke, det var sjovt

Jacob Bækgård Hansen er en af de mænd, der har været udsat for sexchikane i nattelivet i Odense.Foto:Yilmaz Polat

Jacob mærkede en hånd i sine bukser: - Jeg synes overhovedet ikke, det var sjovt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I månedsvis har mænds sexchikane mod kvinder været et stort debatemne. 21-årige Jacob Bækgård Hansen fra Odense er en af de mænd, der har oplevet chikanen gå den anden vej.

Vi hører flest historier om kvinder, der bliver udsat for overgreb, chikane eller bare dårlig opførsel af seksuel karakter. Det er måske endda de færreste mænd, der vil indrømme, at det er ubehageligt at blive befamlet af fremmede kvindehænder.

Men det vil 21-årige Jacob Bækgård Hansen, der bor i Odense og læser til pædagog. For ham var det en grænseoverskridende oplevelse at få uventet besøg i sine underbukser under en bytur i sommer.

- Jeg synes overhovedet ikke, det var sjovt, understreger han, hvis man skulle være i tvivl om, at han nu faktisk også mener det.

Han var i byen med sine venner på LA Bar i Vintapperstræde i Odense, da han gik ud i sommernatten for at besørge sig i et indhak i strædet. Mens han stod der, kom der to unge kvinder på hans alder forbi. Pludselig mærkede han en kold hånd på sin bagdel.

- Hun stikker hånden helt ned i mine underbukser og siger: "Det er sgu en meget god røv, han har her." Derefter kigger hun foran og siger: "Jeg skal lige se, hvad han har foran også," fortæller Jacob Bækgård Hansen.

Han blev forbavset. Først da kvinderne var gået, råbte han, hvad hun havde gang i. Kvinden vendte sig ifølge Jacob Bækgård Hansen og råbte:

"Slap nu af, jeg kiggede jo bare lige."

Derefter grinede de og gik om et hjørne. Selv gik han tilbage til sine venner, hvor han kort fortalte, hvad der var sket.

- Det er jo ikke noget, som drenge tager så alvorligt normalt, så vi var hurtigt videre. Men det var ikke noget, jeg lige glemte. Ikke fordi det slog mig ud, men det var ubehageligt, forklarer han.

Seksuelle krænkelser mod mænd
Af de personer, der bliver udsat for seksuelle krænkelser, er 16 procent mænd, viser en ny undersøgelse.I 52 procent af sagerne bliver manden befamlet eller berørt intime steder på kroppen. 

22 procent af de mandlige ofre for seksuelle krænkelser angiver, at overgrebet blev begået af en kvinde. 

Mens kvinder er mest udsatte for seksuelle krænkelser som teenagere, er mænd mest udsatte som voksne. 

Kilde: Seksuelle krænkelser - omfang og karakter (oktober 2017). 

Løber ikke nøgen rundt

Hvis nogen skulle have brug for en forklaring på, hvorfor oplevelsen overskred hans grænser, er den hverken lang eller stikker særlig dybt.

- Det er ikke, fordi jeg er meget blufærdig eller har komplekser. Jeg er tilfreds med min egen krop, men jeg går ikke og viser den frem. Jeg er ikke typen, der løber nøgen rundt ude i haven, og jeg kunne for eksempel aldrig drømme om at stille op til nøgenløbet på Roskilde Festival. Det siger mig ikke noget, forklarer han.

Tilsvarende er han heller ikke selv typen, der kunne finde på at give en pige et klap bagi eller på anden måde rage på kvinder, uden at det er samtykkende.

- Det siger mig ikke noget. Det er nok også derfor, det kom så meget bag på mig, at det gik den anden vej også.

Han har i sin omgangskreds brugt sit eget eksempel på, at det ikke kun er mænd, der chikanerer kvinder, i forbindelse med den seneste tids debat om emnet. Men det er dog mest den vej, det går, erkender han, og han oplever, at det sker hele tiden i nattelivet.

- Jeg har en veninde, jeg nogle gange er i byen med, og der er altid drenge, der lige skal over og røre lidt på hende, og det kan hun altså ikke holde til. Så som dreng er man altså nødt til at gå imellem, hvis man oplever, at der bliver raget på piger. Det er, som om nogle tror, at man gerne må gøre det, når man er i byen, siger Jacob Bækgård Hansen, der er tidligere garder og ikke en, andre fyre bare lige kan flytte på.

Hans egen oplevelse er nu på afstand, men helt glemt er den ikke:

- Det lyder da sindsygt, men det er noget, jeg tænker over, når jeg er i byen. Hvis jeg skal udenfor og tisse, så kigger jeg mig lige omkring først.

Jacob mærkede en hånd i sine bukser: - Jeg synes overhovedet ikke, det var sjovt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce