Biskop Erik Norman Svendsen talte meget personligt til brudeparret
- Ja eller oui. Det er alt det, der skal siges, for at I vil dele jeres tilværelse, sagde biskop Erik Norman Svendsen i sin tale til prins Joachim og Marie Cavallier.

Biskoppen var direkte i sin tale til brudeparret, da han både nævnte prins Joachims skilsmisse og Marie Cavalliers opvækst som skilsmissebarn.

Biskoppen rådede parret til at gentage deres ja eller oui hver eneste dag. Det er vigtigt for at vise, at man vil hinanden.

- Det behøver ikke altid at være i ord, hvad enten det er på dansk eller fransk. Det kan også være et smil, et kys eller et kærtegn, sagde Norman Svendsen.

- Pligten i ægteskabet er også forbundet med lyst. Lyst til at stille op for hinanden i medgang og modgang og evnen til at høre hinandens ønsker. I siger også ja til at være opmærksomme overfor hinanden.

Biskoppen mindede om, at dagens ja også er et ja til prins Joachims to sønner Nikolai og Felix, og at Marie Cavallier ikke bare kan give dem en ekstra hånd, men også et ekstra smil.

- I forvejen deler i fransk sprog og kultur. Nu skal I dele dansk sprog og kultur. I har meget fælles gods i bagagen, som kan inspirere til et godt liv.

- I vil ikke blot møde forståelse, men sikkert også smålighed og misundelse. Alle oplever det på forskellige planer i tilværelsen. De kongelige er ingen undtagelse, tværtimod, sagde Erik Norman Svendsen.

- Men jeres svar skal være sammenhold og rubusthed. Den kritik, der er uberettiget, skal I lade fare. Den, der er berettiget, skal I tage sammen, var hans råd til parret, inden de gav hinanden deres ja.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Anden gang er lykkens gang

Anden gang er lykkens gang

Kongelige og kendte til bryllupfest

Kongelige og kendte til bryllupfest

Til globryllup med det hele

Til globryllup med det hele