JP/Politiken overvejer net-betaling


JP/Politiken overvejer net-betaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frygten for brugerflugt afholder indtil videre JP/Politiken fra brugerbetaling for netaviserne. Men ikke langtidsholdbart at forære nyheder væk, mener direktør.

Det er ikke kun den internationale mediemogul Rupert Murdoch, der overvejer, hvordan han kan begynde at tage penge for de mange nyheder, der står på hans forskellige netaviser. Murdochs overvejelser fremgår blandt andet af Finansial Times, men også herhjemme er det noget af det, JP/Politikens Hus for tiden overvejer som en fremtidig indtægtskilde.

- Jeg tror, vi må erkende, at det ikke er langtidsholdbart at forære dyrt producerede nyheder væk. Endnu har vi bare ikke nøglen til, hvordan vi kan tage penge for nyheder på nettet, men vi ser på det, siger administrerende direktør i JP/Politikens Hus Lars Munch til Ritzau.

Når JP/Politikens forskellige netaviser ikke bare fra i morgen begynder at kræve abonnementsbetaling for eksempelvis eb.dk, jp.dk og politiken.dk, så skyldes det ifølge Lars Munch, at det vil sende læserne direkte over på de gratis netaviser.

- Den grundliggende forhindring er, at vi i årevis har foræret det væk. Og hvis én begynder at tage penge for det, vil brugerne søge derhen, hvor det er gratis. Blandt andet Danmarks Radios hjemmeside, som jo nok altid vil være gratis. Derfor er det ganske vanskeligt at løse, erkender Lars Munch.

- Men jeg tror ikke, der er mange bladhuse, der ikke overvejer det, tilføjer han.

JP/Politiken overvejer net-betaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce