It's hip to be: "The Square" med fynske Claes Bang er nomineret til en Oscar

Holdet bag filmen The Square, fra venstre, producer Erik Hemmendorff, Claes Bang, Elisabeth Moss, instruktør Ruben Ostlund, Christopher Læssø og Dominic West til filmfestival i Cannes den 20. maj 2017.

It's hip to be: "The Square" med fynske Claes Bang er nomineret til en Oscar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den svenske film "The Square" kan få en Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.

Den svenske film "The Square" med danske Claes Bang kan hente endnu en hæderspris hjem til samlingen. Filmen er nomineret til en Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.

Det står klart tirsdag, hvor alle de nominerede film i konkurrencen om de prestigefulde Oscar-statuetter offentliggøres af det amerikanske filmakademi.

"The Square" er instrueret af svenske Ruben Östlund og har Claes Bang i hovedrollen. Også danske Christopher Læssø er på rollelisten.

Claes Bang spiller i filmen en succesrig kunstnerisk leder af et moderne kunstmuseum, der har en ny udstilling på vej med navnet "The Square".

I dagene op til udstillingens åbning kommer han ud for flere groteske situationer, der får ham til at betvivle sit eget moralske kompas.

Også de internationale stjerneskuespillere Elisabeth Moss, blandt andet kendt fra serierne "Mad Men" og "The Handmaid's Tale", og Dominic West, kendt fra serierne "The Wire" og "The Affair", spiller med i filmen.

"The Square" har tidligere fået Guldpalmen ved filmfestivalen i Cannes, ligesom den vandt seks priser ved European Film Award i begyndelsen af december sidste år. Blandt andet fik Claes Bang prisen for årets bedste mandlige hovedrolle.

Ud over "The Square" består Oscar-feltet i kategorien for bedste ikke-engelsksprogede film af den chilenske "A Fantastic Woman", den ungarske "On Body and Soul", den libanesiske "The Insult" og den russiske "Loveless".

Danmarks kandidat til en nominering i kategorien for film, hvor dialogen ikke er på engelsk, var "Du Forsvinder" instrueret af Peter Schønau Fog. Filmen gik dog ikke videre til den såkaldte shortliste, der talte ni film.

Selve oscaruddelingen finder sted for 90. gang i år og løber af stablen ved et gallashow i Los Angeles 4. marts.

It's hip to be: "The Square" med fynske Claes Bang er nomineret til en Oscar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce