Nyt OUH bliver endnu et hospital i rækken af store byggeprojekter for konsortiet JV CMB/Itinera. Ifølge CMB's internationale udviklingschef vil der blive brugt både italiensk og dansk arbejdskraft til at bygge supersygehuset.

Det var en relativt uimponeret international udviklingschef for det italienske firma CMB, der tirsdag stod frem for den syddanske presse og befolkning for første gang. Barbara Maccioni repræsenterede konsortiet JV CMB/Itinera, som et flertal i Regionsrådet i Region Syddanmark mandag valgte til at bygge hoveddelen af Nyt OUH, regionens nye supersygehus.

Det er da heller ikke første gang, at konsortiet bygger sygehuse, og Maccioni kunne på pressemødet fremvise billeder og tegninger fra en række sygehusprojekter. Avisen spurgte efterfølgende, hvordan Nyt OUH-projektet passer ind i konsortiets portefølje.

- Vi har stor erfaring med at bygge sygehuse, så det er et projekt, der følger vores profil. Det er ikke det største projekt, men det er klart et stort projekt for os, forklarede Barbara Maccioni.

Hun forklarede, at man både vil bruge dansk og italiensk arbejdskraft, når der skal hyres alt fra designere til håndværkere.

- Vi vil bruge de bedste kompetencer og den bedste ekspertise i forhold til at pris og kvalitet, sagde hun og lovede, at man vil gå efter både store og små, lokale virksomheder.

Barbara Maccioni er sikker på, at konsortiets bud på 435 millioner kroner under det næstbedste bud er realistisk, og hun fastholder, at der ikke vil blive skåret i kvaliteten af byggeriet i de kommende måneder.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
14
Uenighed om baggrundstjek: Italiensk totalentreprenør til Nyt OUH vandt på prisen

Uenighed om baggrundstjek: Italiensk totalentreprenør til Nyt OUH vandt på prisen

29
To partier imod: Italienere skal bygge Nyt OUH

To partier imod: Italienere skal bygge Nyt OUH

3
Hvem skal bygge Nyt OUH?: Valg af totalentreprenør starter ny kritisk fase

Hvem skal bygge Nyt OUH?: Valg af totalentreprenør starter ny kritisk fase