Israel finder endelig tid til Søvndal-besøg


Israel finder endelig tid til Søvndal-besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søvndal rejser til Israel for at lægge pres på parterne i fredsforhandlinger mellem Israel og Palæstina.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) aflægger i næste måned Israel et - fra dansk side - længe ventet visit. Det skriver Berlingske.

Avisen oplyser, at Udenrigsministeriet har haft turen til Israel planlagt i lang tid, men at den israelske regering har haft svært ved at finde en ledig dato i kalenderen.

Og det er ikke blot fordi, at den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, er en travl herre. Udsættelsen hænger - ifølge Berlingske - også sammen med, at Israel ville afvente den store regeringsrokade og se, om Søvndal fortsat var Danmarks udenrigsminister.

Netanyahu har eksempelvis haft adskillige andre europæiske ministre på besøg i den seneste tid.

En anonym israelsk embedsmand fortæller til Berlingske, at forholdet mellem Danmark og Israel var varmere for et par år siden.

- Danmark bidrager konstruktivt, men tonen og erklæringer på nogle emner er lidt anderledes, end vi har været vant til med tidligere regeringer, siger han til avisen.

Det er angiveligt Søvndals syn på israelernes konflikt med Palæstina, der har kølnet forholdet.

Udenrigsministeren selv fortæller, at han tager til Israel for at lægge pres på både den israelske og palæstinensiske part i de igangværende fredsforhandlinger.

- Vi er nødt til at forbedre palæstinensernes levevilkår og styrke deres tro på en bedre fremtid, og der bistår vi eksempelvis ved at øge vores bistand til blandt andet statsopbygning til 250 millioner kroner årligt.

- I forhold til israelerne skal både vi og palæstinenserne lytte til de israelske bekymringer for sikkerheden. Men sikkerhedsaspektet må på den anden side ikke bruges til at undlade et konkret israelsk engagement i fredsforhandlingerne, siger han til Berlingske.

Israel finder endelig tid til Søvndal-besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce