Vinterkulde med frostgrader er på vej til Danmark, og med kulden kan der fra fredag følge sne, oplyser DMI. Fra weekenden kan temperaturerne om natten nå ned på 8-10 graders frost.

Vejrudsigt: I princippet bevæger vi os mod varmere tider, og dagens længde på Fyn er allerede tiltaget 12 minutter. Men i praksis er der i de kommende dage udsigt til mere kulde, end vi har været vant til denne vinter. Det begynder natten til fredag, hvor der er mulighed for et par graders frost - og dermed er der også risiko for glatte veje fredag morgen.

Fredag og de følgende fire dage er der ifølge DMI ikke udsigt til, at temperaturen når over fem plusgrader i dagtimerne, og næste uge kan blive en kold affære med frostgrader døgnet rundt.

Muligheden for slud eller sne er størst fredag og lørdag og igen fra natten til tirsdag, og hvor der falder sne, kan den blive liggende, for temperaturerne kan om natten nå ned omkring 10 graders frost, og i dagtimerne kryber den kun et par grader over frysepunktet.

Kulden bliver liggende over Fyn hele næste uge, forudser DMI i sin prognose, der byder på fortsat nattefrost og dagtemperaturer tæt på frysepunktet. Temperaturerne er dog langt fra de kolde nætter, danskerne oplevede flere gange i 1980'erne. Den 8. januar 1982 blev der sat kulderekord for januar med minus 31,2 grader i Hørsted/Thy.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.