Ishockey-stjerner i retten for drab


Ishockey-stjerner i retten for drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kørte. De var begge medlemmer af "Herlev Eagles" superligahold i ishockey. Med rygnumrene 1 og 26 havde de to succes i den intense sportsgren. Men de lovende sports-karrierer var tilsyneladende ikke nok for to unge mænd, der i morgen kan sætte sig på anklagebænken i Østre Landsret i Næstved som drabstiltalte. De levede det hurtige liv med dyre diskoteks-ture og et solidt pengeforbrug og førte tilsyneladende en skyggetilværelse på den forkerte side af loven.

De mange pengesedler, mændene ivrigt spenderede på byturene, var ikke deres egne: De opbevarede dem for en formodet narkohandler, der en dag krævede at få de mange penge tilbage. De to mænd skød angiveligt narkohandleren, Jesper Zendorff Holstebro, da han præsenterede dem for et krav om 22 procent i rente, medmindre de straks returnerede pengene.

Opkast og drab

Drabet skete 8. maj sidste år uden for Næstved. Hvordan hændelsen forløb, er ikke klarlagt, fordi de to tiltalte mænd hver har udpeget den medtiltalte som gerningsmanden. Den 20-årige tiltalte har forklaret, at han stod bag et træ og kastede op på grund af køresyge, da han så sin tre år ældre medtiltalte skyde offeret. Den anden har på sin side fortalt, at han var uden for vognen, da skuddene faldt.

Ifølge forklaringen fra den yngste af mændene var trioen på vej for at hente 150.000-250.000 kroner, som Zendorff Holstebro havde til gode. Pengene blev opbevaret et sted på Sydsjælland, troede offeret, da han tog med de to nu tiltalte mod syd. Undervejs standsede de op, og mens den ene af de nu tiltalte brækkede sig, skød den anden uden varsel den 27-årige to gange. Først fik offeret et skud i nakken, inden gerningsmanden holdt pistolen mod tindingen af offeret og trykkede aftrækkeren i bund.

Bagefter fik de hurtigt liget bakset ud af bilen og efterlod ham på en markskrænt, inden de vendte bilen, offerets hvide Peugeot, mod København.

Den dræbte mand blev senere fundet af en 10-årig dreng. (ritzau)

Ishockey-stjerner i retten for drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce