Isbryder i gang i Limfjorden


Isbryder i gang i Limfjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bugserbåden Stevns skal i dag hjælpe en russisk coaster gennem isen fra Aalborg til Skive. Det er første gang denne vinter, der er brug for isbrydere.

Vinterens kolde vejr har nu skabt så meget is i de danske farvande, at der for første gang denne vinter er brug for isbrydere.

Det er Skive Havn, der har anmodet Søværnets Operative Kommando (SOK) om hjælp til isbrydning, fordi der er for meget is inde i havnen på grund af det kolde vejr.

SOK har en aftale med bugserfirmaet Nordane Shipping A/S, der tager sig af isbrydning i Limfjorden vest for Aalborg, hvor de statsejede isbrydere stikker for dybt til at kunne sejle ind. Bugserfirmaet sender torsdag eftermiddag bugserbåden Stevns, der skal hjælpe en russisk coaster gennem isen fra Aalborg til Skive.

- Vi ved ikke, hvor meget is der er, før vi sejler, men jeg har hørt, at der er omkring 10-15 centimeter inde i Skive Havn, siger skibsreder Niels Højlund i en kommentar.

Han fortæller, at Stevns henter den russiske coaster i Aalborg havn ved middagstid. Herefter sejler Stevns foran coasteren hele vejen til Skive for at bryde den is, som de måtte møde på vejen. Det vil tage omkring fem til seks timer afhængigt af, hvor hård isen er, vurderer Niels Højlund.

Stevns har umiddelbart ikke andre opgaver på bedding som isbryder, men måske skal besætningen i aktion igen på lørdag, når den russiske coaster skal tilbage igen efter endt losning.

De store statslige isbrydere ligger fortsat i beredskab i Frederikshavn. De indsættes først, hvis de åbne farvande som Storebælt, Lillebælt og Kattegat fryser til.

Isbryder i gang i Limfjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce