Især slemt for de unge


Især slemt for de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ikke tid til narko-efterforskning, og ssp-arbejdet er næsten væk, siger betjente om reform

Forventer man som borger i en fynsk kystby en hurtig respons fra det lokale politi, kan man for fremtiden blive skuffet.

Det mener i hvert fald de 15 betjente, som Stiftstidende i går talte med, fordi de er stærkt bekymrede for flytningen af beredskabet fra kystbyerne til Odense 1. september.

- Samlet set er responstiden jo god og endda forbedret for hele Fyn. Men det er, fordi den repræsenterer et gennemsnit. I Odense er politiet hurtigt ude - men i kystbyerne er der lang ventetid, og det bliver endnu værre, siger de.

Ikke mindst på SSP-området (samarbejdet mellem skole, socialforvaltning og politi) og på narko-kriminaliteten frygter betjentene, at beredskabets flytning fra kystbyerne får store konsekvenser.

- Fordi vi mister lokalkendskabet og alle de tip, vi normalt får fra borgerne. En betjent fra Nyborg ved jo ikke, hvad der sker i Assens og omvendt, siger Steen Larsen fra politiet i Nyborg.

- Der vil slet ikke være narkoproblemer i kystbyerne, for der vil være stoffer nok til alle, siger Bjarne Storm Rasmussen fra politiet i Middelfart sarkastisk.

- F. eks. lå antallet af sager om euforiserende stoffer i Middelfart før reformen på omkring 130. I år har der hidtil været markant færre, forklarer Lars Rasmussen, Middelfart.

- Og det er jo, fordi der ikke er nogen, der når at tjekke de adresser, hvor vi ved, handlen foregår, lyder det fra flere af betjentene.

Helt vanvittigt

Betjentene har mange eksempler om episoder, der tackles anderledes i dag end før reformen.

- Forleden stod der nogle mennesker i døren til stationen i Middelfart med en hund, der havde løbet rundt i et vejkryds. De havde ringet til Odense, men var blevet bedt om at lade hunden løbe. Nu sad der betjente på stationen i Middelfart, og de tog hunden ind, og den slags eksempler er der mange af, siger Bjarne Storm Rasmussen fra Middelfart.

De står frem med deres advarsel efter de seneste dages debat, hvor kolleger i Svendborg har været i offentlig clinch med politidirektør Poul Løhde.

- Vi vil gerne vise, at det her er alvorligt, og at vi rent fagligt bakker op om det, vores kolleger siger, lyder det fra dem.

- Men har reformen slet ikke bragt noget godt med sig?

- Nej. Vi kan ærligt talt ikke komme i tanker om noget. Flådesystemet, hvor vagtchefen i Odense har overblikket over alle patruljer på Fyn, er godt nok.

- Men det kræver, at vi kan begynde arbejdsdagen i kystbyerne og dermed holde fast i lokalkendskabet som hidtil, siger de.

De peger på, at en betjent bosiddende i Middelfart kan tage på arbejde i Odense blot for at få at vide, at han skal på patrulje i ... Middelfart.

- Det er jo helt vanvittigt, og samtidig vil de forskellige vagtskift betyde, at kystbyerne reelt er uden patruljevogne i op til to timer hver gang, siger Jan Kogsbøll.

Argumentet med, at de tilbageværende betjente i kystbyerne vil kunne klare en del af beredskabets opgaver, køber betjentene heller ikke.

- Nej, for de bliver begravet i alle de sager, de skal behandle, når vi slipper dem i Odense.

- De kan måske rykke ud indimellem. Men de vil aldrig kunne være på landevejen.

Èn har søgt væk

Ud over ønsket om at fortælle borgerne i kystbyerne, hvordan tingene er fat, håber betjentene også, at politiledelsen vil ændre beslutningen om at flytte beredskabet til Odense.

- Det vil være en god beslutning både for borgerne og for den enkelte betjent, siger de.

En håndsoprækning fortæller Stiftstidende, at én af de fremmødte allerede har fået job uden for politiet, og at seks andre er jobsøgende.

- Havde du spurgt os før reformen, ville vi have sagt, at vi er politibetjente og at det vil vi altid være.

- I dag er politibetjent noget, vi arbejder som, siger Villy Skaarup fra Nyborg.

Især slemt for de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce