Intet flertal for Femerbro


Intet flertal for Femerbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikminister Flemming Hansen (K) har ikke på forhånd folketingsflertal for at bygge en fast forbindelse over Femer Bælt i år 2003.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er forbeholdne over for en melding fra trafikministeren om, at regeringen allerede nu har besluttet sig for et ja, endnu inden alle forundersøgelser er færdige.

Flemming Hansen siger til pressen, at regeringen er fast besluttet på, at projektet skal sættes i gang. Trafikministeren oplyser, og at han vil drøfte sagen med sin tyske kollega under et EU-møde torsdag. Hidtil har den danske og den tyske regering kun været enige om at undersøge, om sådan et fælles byggeri af en forbindelse over Femer Bælt er en god idé.

Først til april foreligger resultatet af en såkaldt interessetilkendegivelsesrunde, som den tidligere trafikminister Jacob Buksti (S) har iværksat sammen med den tyske regering. Runden skal belyse private investoreres vilje og evne til at deltage i projektet samt undersøge mulighederne for, hvordan et selskabssamarbejde kan organiseres mellem offentlige og private interessenter. Og inden da vil Socialdemokratiet ikke tage stilling til, om partiet skal lægge stemmer til projektet, siger Buksti.

- Før interessetilkendegivelsesrunden er afsluttet, er det useriøst at sige ja eller nej til projektet, siger Buksti om sin afløsers melding.

Flemming Hansen siger, at regeringen ikke har lagt sig fast på, hvordan modellen skal være for finansieringen en forbindelse over Femer Bælt. Tysklands forfatning forbyder, at den tyske statskasse rodes ind i et offentligt finansieringsselskab som den dansk-svenske Øresundsforbindelse. Der har herhjemme været snak om et offentligt finansieringsselskab for anlæg i Danmark af veje og jernbaner, der støder op til selve Femer-forbindelsen.

Men Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, fastslår, at partiet kun vil lægge stemmer til projektet i folketingssalen, hvis staten holdes uden for finansieringen. Og ligesom Socialdemokratiet tager Dansk Folkeparti først stilling, når alle forundersøgelser er færdige, siger han.

- Vi synes, at trafikministerens melding er forhastet, siger Thulesen Dahl. (ritzau)

Intet flertal for Femerbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce