Interaktivt kort: Trods fire trafikdræbte på Fyn i år - antallet falder støt

Hidtil var 2012 året med færrest dræbte på Fyn. 2017 har haft endnu færre. Arkivfoto: Michael Bager

Interaktivt kort: Trods fire trafikdræbte på Fyn i år - antallet falder støt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire personer er slået ihjel i trafikken på fyn i årets første halvanden måned. Men antallet af tragiske hændelser hændelser på de fynske veje er stadigt faldende.

Hele sidste år var det syv. I den første halvanden måned af 2018 er fire blevet slået ihjel i trafikken på de fynske veje.

Seneste dødsulykke på Fyn skete fredag morgen, hvor en 31-årig chauffør kørte galt i en saltspreder mellem Tommerup og Verninge.

Trods den fjerde dødsulykke på kun halvanden måned, er det overordnede billede, at der over tid er ikke er sket flere dødsulykker på Fyn. Faktisk tvært imod.

2012 havde det hidtil laveste antal trafikdræbte - 10 på hele Fyn. Men i 2017 var der altså endnu færre, viser optællingen, som Fyens Stiftstidende har lavet.

Artiklen fortsætter under kortet.

Sådan har vi gjort
Fyens Stiftstidende har lavet optællingen over dødsulykkerne for 2017 og 2018 ved at gennemgå fynske mediehistorier de to år.

Vejdirektoratet har nemlig endnu ikke lavet statistik på antal dræbte i trafikken for de enkelte landsdele for 2017 eller 2018 - kun for hele landet.

2017-tal for hver landsdel vil blive offentliggjort i maj, oplyser Vejdirektoratet.

Sikrere med flere biler

Årsagerne til de færre dødsulykker er mange, fortæller Winnie Hansen, fagkoordinator i Vejdirektoratet.

- Den teknologiske udvikling i bilerne har en betydning, vejene bliver sikrere og bedre med skiltning og belægning, og så virker kampagnerne mod spiritusulykker. Spiritusbilister udgør ikke helt så mange i statistikken, som de gjorde tidligere.

Selvom der gradvis kører flere biler på vejene, kan det faktisk betyde, at det forholdsmæssige antal af ulykker falder.

- Jo flere biler, der er på vejene, jo langsommere kører de. Så vi ser ikke, at antallet af ulykker stiger proportionelt, når der kommer flere biler. Det er et velkendt fænomen, at flere biler nogle steder, hvor bilerne kommer helt ned i fart, faktisk kan betyde lidt sikrere trafik, siger Winnie Hansen

Kan variere meget

Winnie Hansen har ikke et entydigt bud på, hvorfor Fyn så i 2018 har haft dødsulykker i streg.

- Normalt ser vi ulykker i forbindelse med den første frost. Men i dette tilfælde ved vi ikke noget om det, for vi har ikke fået oplysninger om ulykkerne fra 2018 ind til os endnu (i Vejdirektoratet, red.), siger hun og tilføjer:

- Én del af landet kan sagtens pludselig opleve mange ulykker på en gang, uden det betyder en generel stigning. Men så vi, at Fyn stak ud i flere år i træk, jamen, så var der noget galt, men det er der ikke noget, som tyder på.

Se tidslinje: Dødsfald i trafikken i 2018

Interaktivt kort: Trods fire trafikdræbte på Fyn i år - antallet falder støt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce