Integration har nul effekt på ekstremisme


Integration har nul effekt på ekstremisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstremisme findes også blandt velintegrerede unge muslimer, viser en interviewundersøgelse. Integration virker ikke på ekstremisme er konklusionen.

Der findes velintegrerede unge muslimer med ekstreme islamistiske holdninger. Nogle siger, at de vil forsvare islam med vold mod de vantro, og at sharialovgivning skal afløse demokratiet, hvis muslimer har flertal i samfundet.

Det viser en interviewundersøgelse fra Center for Forskning i Islamisme og Radikaliseringsprocesser på Aarhus Universitet. De unge muslimer er velintegrerede med uddannelse og job, taler dansk i hjemmet, har haft danske kærester, og ser TV-Avisen og "Paradise Hotel", skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- De er ofte engagerede i frivilligt arbejde som for eksempel lektielæsning for muslimske børn og bidrager dermed til integrationen i samfundet. Dertil kommer, at de oftere end andre muslimer besøger en moské, og at de i mindre grad bruger deres stemme ved valg, siger lektor Shahamak Razaei, der er en af forfatterne bag undersøgelsen.

Undersøgelsen konkluderer, at mere integration ikke begrænser radikale holdninger. Flere forskere beklager, at regeringens handleplan mod radikalisering blandt andet fokuserer på fritidsaktiviteter for børn og unge i udsatte områder.

- Det styrker integrationen, men forebygger ikke radikalisering, siger Lene Kühle, lektor ved Aarhus Universitet og forsker i radikalisering.

Hun mener, at det kan virke negativt, når københavnske skolelærere bedes om at spotte elever med radikale holdninger.

- Hvis vi alle leder efter tegn på radikalisering, sår vi et frø af mistillid i samfundet, og vi ødelægger tilliden mellem lærer og elev. Vi må stole på, at PET tager sig af de folk, der vil gribe til vold, siger Lene Kühle til avisen.

Integration har nul effekt på ekstremisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce