Integration - eller mangel på samme


Integration - eller mangel på samme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

71 procent af etnisk danske mænd mellem 20 og 34 år er i beskæftigelse, mens det samme er tilfældet for 66 procent af mændene i samme aldersgruppe med tyrkisk, somalisk eller pakistansk baggrund.

22 procent af de danske mænd mellem 20 og 34 år er under uddannelse. For indvandrermændene gælder det 13 procent.

Hos de danske kvinder er 58 procent i beskæftigelse og 23 procent under uddannelse.

For indvandrerkvinderne er de tilsvarende tal 32 og 18.

25 procent af de etnisk danske kvinder arbejder deltid. Det samme gælder for 40 procent af indvandrerkvinderne.

"Skæve arbejdstider" er dobbelt så udbredt hos indvandrermænd som hos etnisk danske mænd. Til gengæld er det mere udbredt hos etnisk danske kvinder end hos indvandrerkvinder.

Der er relativt færre indvandrere på universiteterne end etniske danskere. Til gengæld er indvandrerne overrepræsenteret i forhold til de etniske danskere, hvis man kun ser på studerende fra de lave socialgrupper.

Der sidder i alt 3741 i de danske fængsler. Deraf er er de 955 udlændinge eller har udenlandsk baggrund - altså cirka 25 procent. Indvandrere og deres efterkommere udgør 8,2 procent af befolkningen, og udlændinge udgør 4,9 procent. Folk med anden etnisk baggrund end dansk er dermed kraftigt overrepræsenterede i fængslerne.

Forbrydelser begås typisk af unge lavtuddannede fra socialt svage grupper. Da der er relativt mange indvandrere i disse grupper, vil indvandrerne alt andet lige være overrepræsentede i kriminalstatistikkerne. Hvis man renser statistikken for disse faktorer, forsvinder megen af, men ikke hele overrepræsentationen.

Kilder: Socialforskningsinstituttet, Danmarks Statistik, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration.

Integration - eller mangel på samme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce