Inger Støjberg beklager: Burde have forklaret sig bedre

- Det tager jeg på mig. Jeg kunne godt have forklaret det bedre. Jeg mener helt seriøst, at det kunne jeg godt have forklaret bedre i avisen, sagde Inger Støjberg på et samråd. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Inger Støjberg beklager: Burde have forklaret sig bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stik mod regeringens erklærede linje om at nye statslige arbejdspladser skal placeres i provinsen, har udlændingeminister Inger Støjberg placeret et nyt Nationalt ID-center i hjertet af København. Det skrev avisen Danmark i marts. Nu beklager Inger Støjberg, at hun spiste avisen af med et intetsigende embedsmandssvar.

Statslige arbejdspladser: Mens statslige institutioner som for eksempel Dansk Sprognævn, Økonomisk Råd og Børnerådet er blevet fejet af banen af regeringen, når medarbejdere og chefer har protesteret mod at blive flyttet ud af København og til henholdsvis Bogense, Horsens og Billund, har udlændingeminister Inger Støjberg (V) placeret det helt nyoprettede Nationalt ID-center på en af Københavns dyreste adresser i tæt på Kongens Nytorv og Amalienborg.

Det skrev avisen Danmark den 16. marts, og placeringen mødte kraftig kritik fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten. Inger Støjberg ønskede ikke at tale med avisen Danmark om placeringen af de nye 18 statslige arbejdspladser, da den bad om svar på, hvordan det harmonerede med statsminister Lars Løkke Rasmussens udtalelser (V) til avisen i januar:

"Vores udgangspunkt i fremtiden vil være, at hvis vi skal oprette nye statslige arbejdspladser, skal vi gøre det andre steder end i København."

I stedet sendte Inger Støjbergs pressemedarbejder en skriftlig kommentar, hvor argumenterne for placeringen i København var, at der var ledige lokaler, og at centrets samarbejdspartnere befandt sig i København. Argumenter som ikke er blevet godtaget, når de er kommet fra f.eks. Dansk Sprognævn, Økonomisk Råd og Børnerådet.

Og på et samråd i Folketingets finansudvalg beklager Inger Støjberg nu, at hun ikke gav sig tid til at svare avisen Danmark ordentligt.

På et spørgsmål fra socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht svarede Inger Støjberg:

- Det tager jeg på mig. Jeg kunne godt have forklaret det bedre. Jeg mener helt seriøst, at det kunne jeg godt have forklaret bedre i avisen.

Kun et pas

På samrådsmødet i finansudvalget, der var indkaldt på baggrund af avisen Danmarks artikel, kom Inger Støjberg nemlig med et andet argument for placeringen af Nationalt ID-center i København.

Centret, hvis formål er at kontrollere ægtheden af udlændinges dokumenter, skal nemlig som en central del af sit arbejde gøre brug af såkaldte prøvepas fra verdens lande, når f.eks. asylansøgeres pas skal vurderes. Og som et led i en diplomatisk ordning landene imellem har hvert enkelt land blot et prøveeksemplar af de andre landes pas. Og de prøvepas vil hele tiden skulle udveksles mellem det nye Nationalt ID-center og Rigspolitiets kriminaltekniske center, der ligger i København.

- Det er to ekspertmiljøer, som dækker mange af de samme elementer. Det betyder i praksis, at der er et meget tæt personligt samarbejde mellem personer i to centre, og at der hyppigt sker udveksling af fysiske prøveeksemplarer af f.eks. et lands pas. Man skal have prøveeksemplaret i hænderne - det vil forringe undersøgelsen, hvis der i stedet bliver anvendt f.eks. billeder, sagde Inger Støjberg.

Inger Støjberg beklager: Burde have forklaret sig bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce