Ingeniører: Sygehuse bør bygges et for et


Ingeniører: Sygehuse bør bygges et for et

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vigtig viden og muligheder kan gå tabt, hvis alle danske supersygehuse bygges samtidig, mener ingeniører.

Milliarderne til de nye supersygehuse, der i de kommende år skal bygges over hele landet, risikerer at være spildt, hvis regionerne ikke tænker sig godt om, inden de sætter spaden i jorden.

Det mener Ingeniørforeningens sundhedsteknologiske netværk, der består af ingeniører, der arbejder med udvikling og implementering af sundhedsteknologi i både den private og den offentlige sektor.

Et stort flertal af de 234 ingeniører peger i en rundspørge på, at hvis Danmark skal have fuldt udbytte af sygehusmilliarderne, nytter det ikke, at der bygges på samme tid over hele landet. I stedet bør de bygges et af gangen, mener ingeniørerne.

- Danmarks størrelse taget i betragtning, kan det ikke nytte, hvis der udvikles forskellige standarder i hver eneste region, siger formanden for Ingeniørforeningen, Frida Frost og fortsætter:

- Det handler også om at få erfaringer undervejs om, hvordan det nye sundhedssystem skal være, og hvilke faciliteter, det kræver, fremfor nu, hvor alle bygger på samme tid efter en fremtid, vi lige nu tror bliver på en bestemt måde.

Carl Holst, næstformand i Danske Regioner afviser, at bygge sygehusene et ad gangen. Ifølge ham kan sygehusene godt bygges samtidig uden at vigtig viden går tabt, især fordi regionerne er meget opmærksomme på videndeling.

Han påpeger desuden, at der er meget at lære ved at se på sygehusbyggerier i udlandet.

- Det er lidt selvovervurdering at tro, at det er kun ved byggerier i Danmark, man kan lære noget. Der er en række internationale erfaringer fra blandt andet Sverige, Norge, Finland og Island, og dem lærer vi af, siger Carl Holst.

Han siger videre, at det også ville være ualmindeligt svært at afgøre, hvilke regioner, der skulle vente på at få et nyt sygehus, mens naboen byggede.

Ingeniører: Sygehuse bør bygges et for et

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce