Standarden var ikke høj nok til Michelin-stjerner, men der var ros til Falsled Kro og Pasfall, der får henholdsvis to og tre gafler i den nye nordiske Michelin-guide.

Der var ingen fynske restauranter på listen, da det onsdag formiddag blev offentliggjort, hvilke nordiske restauranter der kan pynte sig med en Michelin-stjerne.

Men Michelins inspektører har taget turen over Storebælt og besøgt flere fynske restauranter. Og selvom der ikke er stjerner, er der rosende ord til både Falsled Kro og Pasfall.

Falsled Kro får blandt andet ros for sine formelle og rustikke omgivelser.

- Menuerne med seks eller ti retter består af gennemførte, klassiske retter med modige smagskombinationer og et moderne strejf. Ingredienserne er i topklasse og servicen detaljeret og professionel, fremgår det af guiden.

Falsled Kro får tre gafler, som ifølge guiden er udtryk for en meget god standard.

Så glad blev Thomas Pasfall

Reaktionerne på Pasfalls optagelse i Michelinguiden som den første fynske, sammen med Falsled Kro.

Opslået af Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff på 24. februar 2016

To gafler til Pasfall

Restauranter kan få op til fem gafler. Restauranter, der har stjerner eller en bib gourmand, får også et antal gafler. Gaflerne uddeles for helhedsoplevelsen, hvorimod stjernerne hovedsageligt uddeles for mad- og vin-oplevelsen.

En anden fynsk restaurant-ejer, der kan glæde sig over ros fra den franske spiseguide, er Thomas Pasfall. Hans Odense-restaurant, Restaurant Pasfall, får to gafler for god standard.

- Gode sæson-råvarer bliver brugt til at kreere rubuste smagfulde retter, som er klassiske, men moderne, lyder vurderingen.

Det er første gang, at fynske restauranter nævnes i Michelin-guiden. I år er der også for første gang blevet stjerner til restauranter uden for de store danske byer. Henne Kirkeby Kro, Kadeu Bornholm og Frederiksminde i Præstø fik alle en Michelin-stjerne.

  • Byline

    Af:

    Jeg er nyhedschef på Fyens.dk og Fyens Stiftstidende. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og bor i Odense.

Mere om emnet

Se alle
32
- Falsled var ikke en stjerne værd

- Falsled var ikke en stjerne værd

Pasfall tilfreds med at blive nævnt i Michelin

Pasfall tilfreds med at blive nævnt i Michelin

1
Ingen Michelin-stjerne: - Det skal nok komme

Ingen Michelin-stjerne: - Det skal nok komme