Ingen smittede i Danmark


Ingen smittede i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra i dag kan Statens Serum Institut lave lige så mange svineinfluenza-analyser om dagen, som der er behov for, og få resultatet samme dag.

Ingen de 12 danskere, der var mistænkt for at have svineinfluenza, er smittede. De 12 prøver var alle negative. Det kunne Statens Serum Institut (SSI) konstatere tirsdag aften.

Forklaringen på, at SSI kunne nå alle analyserne igennem tirsdag er, at SSI i dag tog en ny og langt hurtigere analysemetode i brug.

- Før tog det mindst tre dage at lave en test, men vi har arbejdet på højtryk for at lave en metode, der er målrettet til præcis denne her virus. Metoden blev taget i brug i dag, og det betyder, at en analyse nu kun tager ca. tre timer. Fra nu af kan vi hver dag lave alle de prøver, der er nødvendige, siger Nils Strandberg, adm. direktør for SSI.

Danmark er blandt de allerførste i Europa, der er blevet klar med den nye metode, der kaldes RT-PCR. Metoden benytter sig af en svælgprøve, mens den "gammeldags" metode krævede, at virusset blev dyrket på befrugtede hønseæg. Det kunne tage op til tre dage at få en positiv prøve, og helt op til ti dage, før man havde et egentlig negativt resultat.

Selv om alle analyser hidtil har vist, at personerne ikke havde svineinfluenza, så har mange patienter alligevel fået konstateret, at de var smittet med en virusinfektion, men blot af en anden type, oplyser Nils Strandberg.

Hvis den nye virus kommer til Danmark, og det udvikler sig til en stor epidemi, så vil man holde op med at teste de patienter, der er mistænkt for at være smittede. Man vil bare behandle alle, der har symptomer, med medicin, oplyser Nils Strandberg.

Ingen smittede i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce