Ingen nye H1N1-tilfælde i Danmark


Ingen nye H1N1-tilfælde i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19 mere eller mindre bekymrede danskere har i dag fået beskeden om, at de ikke er blevet smittet med H1N1. Dermed har sygdommen ikke spredt sig herhjemme.

Der er fortsat kun én dansker, der er blevet smittet med H1N1, der tidligere blev kaldt svineinfluenza.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at ingen af de 19 prøver, der blevet analyseret i dag, har vist tegn på H1N1.

- Alle de 19 prøver, der er blevet testet i dag, er negative. Det er godt, men det betyder ikke, at vi afblæser beredskabet. Vi opfordrer fortsat folk til at henvende sig, hvis man kan være blevet eksponeret, har været ude at rejse og får symptomer inden for 10 dage, siger Sundhedsstyrelsens forebyggelseschef, Else Smith, til Ritzau.

Indtil videre har de danske myndigheder undersøgt omkring 200 personer, der har haft symptomer, der kunne minde om H1N1, men det er fortsat kun én dansk kvinde, der er blevet smittet.

- Der er ikke meget, der tyder på, at vi har en særlig smitte i Danmark. Men det handler meget om, hvad der sker med virus. Man begynder at få en fornemmelse af, at det virus, vi har med at gøre med lige nu, ikke er særligt smitsomt eller sygdomsfremkaldende. Når der opstår en ny human virus tager det dog nogle uger, før det finder sin endelige form. Det er derfor, vi opretholder beredskabet, siger Else Smith.

Sundhedsstyrelsen har været særligt opmærksomme på passagerne på det fly, som transporterede den smittede danske kvinde fra New York til Københavns Lufthavn. Sundhedsstyrelsen har været i kontakt med de 19 personer, der sad tættest på den smittede, men mangler fortsat at tale med en lille håndfuld øvrige passagerer fra flyet.

Den smittede kvinde har det efter omstændighederne godt, men er fortsat isoleret på hospitalet. Det ventes, at hun bliver udskrevet onsdag.

Ingen nye H1N1-tilfælde i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce