På grund af øget arbejdspres måtte Fyns Politi 59 gange i december afvise borgere, fordi der ikke var ledige patruljer. En mangedobling i forhold til året før.

Fyns Politi var i december så presset på grund af ekstra opgaver med forhøjet terrorberedskab og asylansøgere, at politiet 59 gange måtte opgive at sende patruljer ud til borgere, der henvendte sig.

Det skriver TV2 Fyn på baggrund af en aktindsigt.

En markant stigning fra samme måned i 2014, hvor borgere otte gange ringede forgæves til ordensmagten.

- Vi havde nye tilsynsopgaver i december. Ved asylcentre og lignende. Og så var der forhøjet terrorberedskab. Derfor stritter tallet for december helt ud, siger Benny Tollestrup, der er politiinspektør og leder af beredskabet hos Fyns Politi, til tv-stationen.

Opgaverne, som poltiet på grund af den ekstra travlhed ikke har nået, er eksempelvis brande i containere og mistænkelige trafikforhold. Ifølge politiinspektøren sager, som ikke er akutte, og derfor er blevet nedprioriteret som følge af arbejdspresset.

- Ingen ledig patrulje betyder, at der ikke er ledigt personale. Hvis en borger ringer ind, så siger vi, at vi ikke har ledig personale. Og det skal selvfølgelig helst ikke ske for tit, siger Benny Tollestrup til TV2 Fyn.

I januar er Fyns Politi ved at være tilbage på normalt niveau. Indtil videre er det sket 20 gange, at politiet har måttet afslå en henvendelse fra en borgere.

Har du ringet forgæves? - tip os her.