Ingen kopibøger til studiestart

Også i Odense kendes problemet med ulovlig kopiering af lærebøger. I november 2006 tog en medarbejder fra Fyens Stifftstidende rundt til tre odenseanske kopibutikker for at se, om han kunne kopiere bogen. Det kunne han.
Foto: sonnich jensen

Ingen kopibøger til studiestart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejeren af Jydsk Kopicenter i Århus anholdt og sigtet for salg af kopier af studiebøger. Det er underviserne, der sladrer om deres elevers kopier.

De studerende, der havde regnet med at spare masser at SU-kroner på at bestille kopier af deres studiebøger hos Jydsk Kopicenter, må nu til lommerne, for ejeren har fået beslaglagt materiale til 216 undervisningsbøger.

Den 52-årige ejer blev tirsdag anholdt af politiet efter en ransagning af kopicentret. Han er sigtet efter straffeloven for ophavsretskrænkelse af særlig grov karakter.

-Det er mængden af sager, der gør, at det hører under straffeloven, fortæller sektionsleder for økonomisk kriminalitet, Peter Andersen fra Østjyllands Politi.

Peter Andersen betegner sagen som organiseret kriminalitet, da studerende har kunnet gå ind fra gaden og sige, hvilken bog de havde brug for og kort tid senere hente en kopi af bogen - en del billigere end originalen.

Anmeldelsen til politiet kom fra Forlæggerforeningen, der tidligere har anmeldt et andet kopicenter i Århus for salg af kopier af studiebøger. Anholdelsen sker lige op til studiestart, hvilket er god timing for forlagene.

-Vi har presset på for, at det skulle ske inden studiestart, for at forlagene kan mærke det, siger Christine Bødtcher-Hansen, juridisk konsulent i Forlæggerforeningen. Hun understreger dog, at tidspunktet er bestemt af politiets efterforskning.

Forlæggerforeningen anmeldte kopicentret efter et kontrolbesøg. Den slags kontrolbesøg laver foreningen, når de får et tip om, at der foregår kopiering af bøger.

I 2005 foretog politiet i Århus en tilsvarende ransagning hos et andet kopicenter i Århus. Dengang blev der fundet en harddisk med 2320 indscannede lærebøger. Sagen endte med, at kopicentret betalte en bøde samt erstatning til rettighedshaverne. (ritzau)

Ingen kopibøger til studiestart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce