Udviklingen af svineinfluenzaen overvåges af myndighederne, og danskerne skal ikke bekymre sig unødvendigt, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Ingen grund til unødvendig bekymring

Udviklingen af svineinfluenzaen overvåges af myndighederne, og danskerne skal ikke bekymre sig unødvendigt, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.
- Der er ingen grund til at være unødigt bekymret over svineinfluenzaen, men vi skal tage det alvorligt. Sådan siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på sit ugentlige pressemøde.

Statsministeren støtter dermed sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) i, at danskerne ikke skal gå i panik, og at myndighederne holder et vågent øje med svineinfluenzaens udvikling.

WHO hæver pandemi-alarm

Risikoen for en global pandemi efter udbruddet af svineinfluenza er steget, vurderer verdenssundhedsorganisationen WHO, der har besluttet at hæve pandemialarmen fra fase tre til fase fire. Det siger FN-organisationens vicegeneraldirektør for sundhedssikkerhed og miljø, Keiji Fukuda. WHO's alarmsystem for pandemi består af seks faser, hvor den sjette fase betyder, at en pandemi er på vej.

- Vi har en ret offensiv pandemiplan, siger statsministeren og peger på, at Danmark også har en influenzavaccine garanti.

En pandemi er en verdensomspændende epidemi.

Hidtil har ingen danskere fået konstateret svineinfluenza, mens 11 danskere lige nu er til observation for influenzaen.

Mere om emnet

Se alle

To døde af svineinfluenza i Danmark

Færre smittes af H1N1 i USA

Endnu et dansk influenza-dødsfald